Home » D:News » Descoperire fascinantă în Marea Barents. Accidentele din zona Triunghiului Bermudelor ar putea fi în sfârşit EXPLICATE – VIDEO

Descoperire fascinantă în Marea Barents. Accidentele din zona Triunghiului Bermudelor ar putea fi în sfârşit EXPLICATE – VIDEO

Publicat: 16.03.2016
Autorii descoperirii sunt oamenii de ştiinţă norvegieni.

Mai multe cratere, având diametre de aproximativ 1km, au fost descoperite în Marea Barents. Din câte se ştie până în acest moment, formaţiunile ar fi apărut în urma unor explozii de gaz metan. Deocamdată, cercetătorii din cadrul Universităţii din Tromsø, Norvegia, nu pot oferi foarte multe informaţii referitoare la structrurile identificate, pentru că cercetările se află încă la început.

„Mai multe cratere gigantice au fost detectate în zona vest-centrală a Mării Barents. Cel mai probabil, ele s-au format în urma declanşării unor explozii provocate de gaze. Există mari şanse ca regiunea pe care am studiat-o să reprezinte una dintre principalele surse de metan de la nord de Cercul Polar”, susţin cercetătorii norvegieni.

Uneori, metanul poate fi regăsit în natură sub formă de hidrat. Acesta este prezent în cantităţi mari atât sub platforma continentală, dar şi în compoziţia permafrostului.

Datorită schimbărilor climatice provocate de activitatea umană, gheaţa în care se află depozitele de metan începe treptat să se topească. Astfel, gazul este eliberat în atmosferă, cauzând accelerarea procesului de încălzire globală. În interiorul oceanelor, hidratul de metal este din ce în ce mai instabil, datorită atât încălzirii apelor, cât şi a creşterii nivelului de aciditate a acestora.

Există unele voci care susţin că bulele de metan pot fi eliberate în cantităţi atât de mari, încât ar putea cauza scufundarea unor nave. Astfel, susţin unii specialişti, s-ar explica fenomenele inexplicabile ce se petrec în zona cunsocută sub numele de „Triunghiul Bermudelor”. Savanţii americani sunt, însă, împotriva acestor păreri, motivând că în acel colţ al Oceanului Atlantic nu a mai existat gaz metan de cel puţin 15.000 de ani.

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Miturile despre lentilele de contact

                               Muzeul Enescu îşi va recăpăta strălucirea printr-un amplu proces de consolidare şi restaurare

                            5 dintre substanţele care dau cea mai puternică dependenţă. Ce EFECTE provoacă acestea asupra creierului – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase