Home » D:News » Poţi găsi litera ascunsă? Testul pe care îl trec doar 1% dintre oameni – FOTO

Poţi găsi litera ascunsă? Testul pe care îl trec doar 1% dintre oameni – FOTO

Publicat: 16.03.2016
Leonardo da Vinci a fost considerat posesorul unei memorii incredibile, la fel şi compozitorul Rahmaninov şi fostul preşedinte american Theodore Roosevelt.
Pentru a testa abilitatea dumneavoastră de a reţine fotografic detaliile, vă propunem mai jos două imagini în care s-a ascuns o literă. Trebuie să suprapuneţi imaginar cele două fotografii pentru a găsi litera din ele.  
Pentru început, trebuie să vă uitaţi la modelul aparent aleatoriu de puncte roşii şi albastre şi să încercaţi să memoraţi imaginea. Apoi să faceţi acelaşi lucru cu o a doua combinaţie de puncte albastre şi roşii.

Odată ce simţiţi că aţi memorat cu succes ambele imagini, trebuie să combinaţi cele două în minte pentru a vedea dacă se poate forma o literă din punctele roşii.

 
 şi 
 
 
Dacă aţi reuşit să vedeţi corect, ar trebui să observaţi litera ” G ”, iar aici puteţi vedea răspunsul.
 
Provocarea face parte dintr-un test de „memorie fotografică”, creată pentru Playbuzz, iar potrivit site-ului, numai 1 la sută din populaţie va tece testul.

Provocarea pretinde a fi o încercare de a elucida dacă memoria fotografică este dezvoltată sau nu, deşi corect ar fi să spunem că este un test de memorie eidetică, care testează abilitatea de a aminti imagini.

Memoria eidetică se manifestă cel mai frecvent în copilarie, iar dintre adolescenţi doar între 2 şi 10 la sută au declarat că-şi pot aminti informaţii vizuale după o perioadă scurtă de la absorţia acesteia.
 
 
Cu toate acestea, dacă nu este antrenată, abilitatea dispare de obicei la vârsta de 6 ani.
 
Memoria eidetică este declarată a fi inexistentă la adulţi. În timp ce existenţa aşa-numitei memorii fotografice – abilitatea de a-şi aminti o pagină de text după ce a fost lecturată, nu a fost, de asemenea, niciodată demonstrată.
 
Cu toate acestea, oameni precum Nikola Telsa, au fost apreciaţi pentru capacitatea de a memora cărţi întregi. Theodore Roosevelt, fost preşedinte SUA, a declarat că şi-ar putea aminti şi chiar recita pagini întregi din ziarele pe care le-ar fi citit.
 
Sursa: Mail Online
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase