Home » D:News » Cel mai mare diamant albastru scos vreodată la licitaţie. Cât costă piatra preţioasă atât de rară

Cel mai mare diamant albastru scos vreodată la licitaţie. Cât costă piatra preţioasă atât de rară

Cel mai mare diamant albastru scos vreodată la licitaţie. Cât costă piatra preţioasă atât de rară
Publicat: 16.03.2016
Diamantul albastru de 10,10 carate cu o structură internă desăvârşită a fost extras dintr-o mină din Africa de Sud.

 Cel mai mare diamant oval de culoare albastră ce a fost scos vreodată la licitaţie, descris de bijutieri drept strălucitor şi extravagant, va fi vândut la Hong Kong luna viitoare, la un preţ estimativ între 30 şi 35 de milioane de dolari, infomează Reuters.

Diamantul albastru de 10,10 carate cu o structură internă desăvârşită a fost extras dintr-o mină din Africa de Sud şi face parte din colecţia de unsprezece diamante şlefuite de bijuterii britanici De Beers în anul 2000.

„Dimantele albastre se găsesc extrem de rar şi atunci când au peste 10 carate şi niciun defect, sunt de-a dreptul speciale”, a declarat Quek Chin Yeow, preşedintele casei de licitaţie Sotheby’s în Asia în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Londra.”Este, de asemenea, cel mai mare diamant oval de culoare albastră scos vreodată la licitaţie”, a adăugat Quek Chin Yeow.

După ce va fi expus la Londra, Geneva, New York, Singapore şi Taipei, diamantul albastru va fie piesa principală într-o licitaţie ce se va ţine pe 5 aprilie în Hong Kong.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase