Home » D:News » OTRAVA notorie, dar extrem de rară care provoacă o moarte cumplită. O scenă din Agatha Christie s-a întâmplat în realitate – FOTO

OTRAVA notorie, dar extrem de rară care provoacă o moarte cumplită. O scenă din Agatha Christie s-a întâmplat în realitate – FOTO

Publicat: 19.03.2016
Otrăvirea cu stricnină este, în zilele noastre, o modalitate oribilă şi neobişnuită de moarte. Dar a fost, însă, cauza morţii unui om neidentificat găsit în Marea Britanie, anul trecut.

La 11 decembrie 2015, un om a cumpărat un bilet de tren spre Manchester de la staţia de Euston, Londra. Persoana a călătorit de la Manchester şi s-a oprit la Clarence Pub, unde a întrebat despre cum să ajungă în vârful dealului. În ciuda avertismentelor proprietarului despre ora târzie şi condiţiile meteorologice nefavorabile, omul a pornit spre deal. El a fost observat de două în timp ce urca dealul.

În dimineaţa următoare, omul a fost găsit mort pe Saddleworth Moor , în apropierea Rezervorului Dovestone. El a fost găsit de un biciclist, fiind culcat pe spate, cu braţele pe lângă corp. În buzunar avea 130 de lire şi trei bilete de tren. Nu au fost găsite acte de identitate, nici carduri de credit sau permisul de conducere. 

În ciuda eforturilor poliţiei, identitatea bărbatului a rămas o taină. Circumstanţele morţii sale sunt, de asemenea, misterioase, dar puţină lumina a făcut analiză toxicologică. Rezultatele toxicologice preliminare au identificat urme de stricnină în corpul celui decedat.

Stricnina este o otravă cunoscută în special din romanele lui Agatha Christie, dar în lumea modernă rareori poate fi găsită.  În romanele lui Agatha Christie, stricnina era înfricoşător de uşor de găsit, putea fi cumpărată în orice farmacie locală.

Stricnina era disponibilă ca otravă pentru şobolani sau ca medicament. Doamna Inglethorp, protagonista romanului ”The Mysterious Affair at Styles”, scris de Christie în 1920, prescria soluţia de stricnină pentru a creşte apetitul şi pentru a revigora nervii.

Stricnina cu siguranţă revigorează nervi, dar nu într-un mod benefic pentru sănătate şi, prin urmare, a fost eliminată din sistemul farmaceutic britanic. Stricnina interactionează cu receptorii chimici ai neuronilor, care controlează mişcarea. Semnalele electrice sunt transmise de-a lungul nervilor, dar la joncţiunile dintre celulele nervoase, produsele chimice sunt eliberate pentru a transmite mesajul. Doi neurotransmiţători sunt importanţi în cazul stricninei: acetilcolina şi glicina. Stricnina se leagă de receptorii de glicină şi blochează semnalele de oprire. Rezultatul este că cel mai mic stimul poate provoca un semnal nervos pentru ca  muşchii să se contracteze.

O supradoză de stricnină începe de obicei cu spasme, dar progresează la convulsii oribile pe suprafaţa întregului corp, astfel sistemul nervos nu mai poate fi controlat. Muşchii de pe partea din spate a corpului, de obicei, sunt mai puternici decât cei din faţă, astfel încât victimele se arcuiesc în sus, cu braţele încleştate de-a lungul corpului şi numai partea din spate a călcâielor şi partea din spate a capului se sprijină de sol. Va fi o perioadă de convulsie, urmată de o perioadă de calmitate înainte de a începe un alt tur de spasme. Cele mai multe victime supravieţuiesc între 2 şi 5 dintre aceste crize spasmatice înainte ca muşchii care controlează respiraţia să devină paralizaţi, iar persoana să se sufoce. Întregul proces va fi resimţit de victimă cu dureri crunte şi conştientizând ce i se întâmplă, deoarece nervii creierului sunt stimulaţi spre o percepţie sporită. Este o modalitate agonizantă de a muri.

Un studiu publicat în 1979, explică faptul că, în 30 de ani, nu a fost mai mult de un deces pe an în Marea Britanie cauzat de otrăvirea cu stricnină. Toate au fost sinucideri. Cele mai multe dintre persoanele care au luat stricnină au obţinut-o sub formă de pesticid. Până nu demult, stricnina era utilizată de persoanele licenţiate în controlul dăunătorilor şi anume pentru a extermina cârtiţele. Dar în 2006, a fost interzisă această utilizare deoarece provoacă suferinţe inutile animalelor. Acum este ilegal să cumperi stricnină în Marea Britanie.

Sursa: The Guardian

Vă recomandăm şi aceste articole:

5 Regine scandaloase care au scris istoria. ”Ea nu s-a mulţumit cu atât” FOTO 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase