Home » D:News » Scrisoarea unui medic nutriţionist către toţi românii: ”Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian”

Scrisoarea unui medic nutriţionist către toţi românii: ”Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian”

Scrisoarea unui medic nutriţionist către toţi românii: ”Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian”
Publicat: 20.03.2016
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a făcut o ”mărturisire” legată de ”secretul tinereţii fără bătrâneţe si al vieţii fără de moarte”.

Mai precis, Mihaela Bilic a menţionat faptul că bolile grave nu se pot vindeca printr-un regim drastic. Mai mult, medicul nutriţionist le-a explicat fanilor săi de pe reţeaua de socializare Facebook faptul că o dietă fără grăsimi nu oferă protecţie împotriva infarctului şi nici un meniu vegetarian nu „scapă” de cancer.

Vă prezentăm în continuare scrisoarea integrală a Mihaelei Bilic, cu privire la modul în care oamenii trebuie să perceapă mâncarea:

”Secretul tinereţii fără bătrâneţe si al vieţii fără de moarte…
…nu stă în mâncare:( întâlnesc deseori persoane care îmi cer sfaturi în legătură cu mâncatul sănătos, care vor să ştie cum să-şi păstreze sau să găsească/regăsească tinereţea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minţii, înţelepciunea, pacea sufletească. Ei bine, dragii mei, pot să vă spun că aşteptaţi prea multe de la o farfurie cu mâncare 🙂

O fi important ce băgăm în gură, cât şi cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sănătatea prin intermediul alimentelor, e cale lungă. În primul rând nu-ţi poţi nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viaţă echilibrat ajută, dar nu e miraculos. Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici protecţie împotriva infarctului nu primeşti dacă elimini grăsimile din dietă. Nu poţi vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special şi nici nu trebuie să crezi că boala reprezintă o pedeapsă pentru „prostiile” pe care le-ai mâncat.

Ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieţii doar ştiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luăm în calcul însă, din păcate, nu cel mai important. Există factori cu impact mult mai grav şi pe care, de multe ori, nu-i vedem/simţim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afectează sănătatea. Începem să „ruginim” de la prima gura de aer pe care o respirăm la naştere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zahărul, toxinele din mediu, lasă şi ele urme. Şi cel mai rău ne facem singuri neştiind să exteriorizam/neutralizăm energia negativă, stresul, grijile. Nemulţumirea şi necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Aşa că nu vă mai umpleţi cu suspiciune şi neîncredere farfuriile ci căutaţi să vă trăiti viaţa frumos, cu bunătate, linişte şi împăcare. Atât cât o fi ea de lungă!”, a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase