Home » D:News » Cât de important este micul dejun pentru starea noastră de sănătate

Cât de important este micul dejun pentru starea noastră de sănătate

Cât de important este micul dejun pentru starea noastră de sănătate
Publicat: 28.03.2016
Micul dejun este văzut în întreaga lume ca fiind o masă vitală, de care toate persoanele au nevoie pentru reglarea metabolismului şi asigurarea vitalităţii corpului şi minţii pe durata întregii zile.
Medicul James Betts, de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, spune că o influenţă importantă în împănântenirea acestei idei o au campaniile publicitare în care micul dejun apare a fiind cel mai important moment culinar al zilei. 
 
James Betts este expert în nutriţie şi metabolism şi a exlicat pentru revista New Scientist că, deşi beneficiile mesei de dimineaţă par logice, oamenii de ştiinţă contestă parţial acest lucru, dat fiind faptul că el se bazează pe date pur observaţionale. Acest lucru se traduce prin faptul că un cercetător studiază stilul de viaţă al unei persoane. 
 
Medicul spune că, chiar şi aşa, există foarte puţine dovezi care arată că micul dejun aduce, într-adevăr, beneficii importante sănătăţii unei persoane.  
 
De asemenea, se crede că micul dejun te ajută să slăbeşti. „Uitându-ne la dovezile actuale, faptul că mâncăm dimineaţa nu ne va ajuta să pierdem kilograme şi faptul că sărim peste micul dejun nu înseamnă că ne vom îngrăşa”, spune medicul James Betts. 
 
El a explicat că, având în vedere că oamenii din ziua de astăzi tind să fie mult mai sedentari decât erau în trecut, micul dejun este cu atât mai puţin important.  
 
Medicul este de acord cu faptul că mâncarea ajută în cazul în care o persoană urmează să meargă la o întâlnire importantă, la un interviu, examen sau dacă participă la o activitate sportivă, întrucât este o sursă de energie. 
 
Sursa: gandul.info
 
                                           
                                             
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase