Home » D:News » Un automobil alimentat cu hidrogen a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă călătorie – VIDEO

Un automobil alimentat cu hidrogen a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă călătorie – VIDEO

Un automobil alimentat cu hidrogen a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă călătorie – VIDEO
Publicat: 29.03.2016
Autovehiculul este produs de o companie din Coreea de Sud.

Nu există nici o îndoială că maşinile electrice vor juca un rol din ce în ce mai important în transportul de persoane, însă ele nu reprezintă singura alternativă la vehiculele alimentate cu combustibili fosili. Automobilele care funcţionează pe bază de hidrogen sunt în plină dezvoltare, noi teste, realizate la Londra, demonstrând potenţialul imens pe care acestea le au.

Un automobil Hyundai ix35 Fuel Cell a doborât recordul mondial de distanţă parcursă cu ajutorul unei maşini alimentate cu hidrogen. Vehiculul a parcurs nu mai puţin de 9.810 km, timp de 6 zile, pe M25, autostrada care înconjoară Londra. Nu numai că aceasta este cea mai lungă călătorie parcursă de cu un autovehicul de acest tip, dar el a fost capabil să funcţioneze cu un singur plin pe o distanţă de 643 de km, mai mult decât oricare altă maşină similară construită până acum.

Testul a fost realizat de experţii din cadrul proiectului ,,London Hydrogen Network Expansion” (,,LHNE”), iniţiat cu scopul de a promova beneficiile pe care le poate avea utilizarea mijloacelor de transport în comun alimentate de hidrogen. Printre aceste avantaje, susţin specialiştii, se numără: eficienţa sporită, operarea silenţioasă, dar şi folosirea unei singure materii prime pentru producerea combustibilului – apa.

Sursa: youtube.com/ Hyundai UK

,,Ceea ce ne trebuie acum pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a avea aceste automobile este o înţelegere între guvernul ţării noastre şi companiile constructoare de maşini. Astfel, va putea fi creată infrastructura necesară pentru ca această tehnologie să fie disponibilă cât mai multor şoferi”, a declarat Diana Raine, director în cadrul Hydrogen Energy Sistems, compania care coordonează proiectul LHNE.

Traseul-record parcurs de Hyundai ix35 Fuel Cell face parte din aşa-numita ,,Săptămână a hidrogenului”, organizată la Londra, cu scopul de a promova avantajele pe care le oferă utilizarea noului tip de combustibil. În capitala britanică, acesta este folosit deja pentru a alimenta opt autobuze, care, până în momenul de faţă, au acumulat nu mai puţin de 112.654 de kilometri parcurşi.

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Drona superinteligentă Typhoon H se găseşte şi în România. Ce poate face – VIDEO

                                TUNUL care va SCHIMBA modul în care sunt purtate astăzi războaiele. Este de patru ori mai puternic decât armele actuale – VIDEO

                                  Drona care livrează cumpărăturile la uşă – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase