Home » D:News » Iată de ce NU ar trebui să foloseşti bastonaşele de vată pentru a-ţi curăţa urechile – FOTO+VIDEO

Iată de ce NU ar trebui să foloseşti bastonaşele de vată pentru a-ţi curăţa urechile – FOTO+VIDEO

Publicat: 01.04.2016
Cei mai mulţi oameni folosesc bastonaşele de vată într-un mod necorespunzător şi introduc aceste beţişoare în interiorul urechilor pentru a se simţi "curaţi".

Dar acest procedeu este o mare greşeală! Beţişoarele de vată reprezintă un pericol major pentru sănătatea ta.

În video-ul de mai jos, William H. Shapiro, profesor la clinica NYU Langone din SUA, afirmă: ” Regula de aur este să nu introduceţi nimic mai mic decât cotul dumneavoastră în interiorul urechii”.

Potrivit afirmaţiei profesorului, ceea ce de fapt fac aceste ustensile igienice este să împingă ceara în interiorul urechii, spre timpan. Pentru a auzi sunete, timpanul trebuie să vibreze, iar beţişoarele de vată împing cerumenul spre timpan, blocându-l.

Cerumenul este substanţă ceroasă secretată de glandele canalului auditiv extern al urechii. Ea este o substanţă cu rol de securizare a urechii de insecte. Pe lângă acest rol, ceara împiedică dezvoltarea fungilor în urechi şi colectează celulele moarte ale pielii, părul şi praful care se adună în urechi în urma proceselor de mestecare a hranei şi căscatului.

”Deci nu e rău să fie cerumen în ureche şi nicidecum prezenţa lui nu este un semn al murdăriei. Ceea ce trebuie să ştiţi este că oamenii nu trebuie să-şi scoată de sine stătător ceara din urechi”, afirmă profesorul William H. Shapiro.

William H. Shapiro este ORL-ist şi profesor asociat la Clinice Langone din  New York.

Sursa: Techinsider

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase