Home » D:News » FANTOMELE de pe Costa Concordia. La patru ani de la producerea tragediei, au apărut noi imagini din interiorul vasului – GALERIE FOTO

FANTOMELE de pe Costa Concordia. La patru ani de la producerea tragediei, au apărut noi imagini din interiorul vasului – GALERIE FOTO

Publicat: 03.04.2016
Costul total de construcţie al vaporului s-a ridicat la circa 450 de milioane de euro.

Pe data de 13 ianuarie 2012, vasul de croazieră Costa Concordia se scufunda în apropierea insulei italiene Giglio. Atunci, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva sute au fost rănite. Costul total al procedurilor de salvare şi recuperare s-a ridicat la 500 de milioane de dolari, cea mai mare sumă investită pentru o astfel de operaţiune din întreaga istorie.

La 4 ani de la acest incident, fotograful german Danko Kielkowski a publicat o carte, în care se regăsesc fotografii, care surprind ceea ce a mai rămas din vaporul ce trebuia să îi transporte pe pasagerii săi într-o vacanţă de vis.

Galerie foto

vezi galeria
7 foto

Costa Concordia a fost construit în anul anul 2004, însă după ce a naufragiat pe coasta insulei Giglio, el a trebuit scos din uz. Totul s-a petrecut la ora locală 21:45, ora României 22:45, când vaporul a lovit o rocă în Marea Tireniană. În acel moment, în carena vasului a fost produsă o fisură cu o lungime de circa 18 metri, ce a provocat distrugeri importante în structura motoarelor vaporului.

Foto: thevintagenews.com

Ultimele două victime au fost recuperate de pe vas în anul 2013. Identitatea lor nu se cunoaşte nici până în acest moment, deoarece cadavrele descoperite au fost puternic carbonizate. Autorităţile italiene susţin că vor oferi răspunsul la această problemă de-abia după ce vor afla rezultatele testelor ADN efectuate cu acest scop.

Foto: thevintagenews.com

Compania Costa Cruises a oferit familiilor celor afectaţi de accident recompensaţii în valoare de maximum 11.000 de euro/persoană. Numai o treime dintre cei contactaţi pentru a intra în posesia acestor sume au acceptat oferta făcută de reprezentanţii firmei italiene.

Foto: thevintagenews.com

La bordul vasului Costa Concordia se aflau 3.229 de pasageri şi 1.023 de membrii ai echipajului. Dintre toţi aceştia, 32 şi-au pierdut viaţa.

Sursa: thevintagenews.com

Vă mai recomandăm şi: O MINUNĂŢIE a naturii se distruge într-un ritm alarmant. ”Aceasta a fost cea mai tristă expediţie de cercetare din viaţa mea” VIDEO

                                    Care este cel mai scump oraş din lume

                                    O dronă însămânţează norii şi ploaia începe – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase