Home » D:News » Cele mai nocive alimente pentru organism

Cele mai nocive alimente pentru organism

Cele mai nocive alimente pentru organism
Publicat: 05.04.2016
Antrenoarea de fitness şi nutriţionistul Cori Grămescu spune care sunt alimentele ce trebuie excluse din meniul nostru zilnic.
Produsele de fast food, seminţele, covrigeii pot reprezenta pentru organismul nostru adevărate bombe calorice.
 
„O viaţa sănătoasă înseamă să mâncăm echilibrat, să facem mişcare, să iubim şi să fim iubiţi. Acestea sunt ”ingredientele” pentru a arăta bine, îmbracaţi sau goi. E momentul să depăşim credinţa că sportul sau alimentaţia sănătoasă sunt necesare doar din raţiuni estetice şi să vedem valoarea reală a acestora, anume o îmbunătăţire a calităţii vieţii. Când avem un stil de viaţă sănătos, restul, implicit aspectul fizic, au de câştigat”, precizează pentru Gândul antrenoarea de fitness Cori Grămescu.
 
”Trec peste alimentele evident nesanătoase, gen produsele prăjite din fast food-uri, şi o să mă refer şi alte categorii de alimente pe care nu ar trebui să le consumăm: 
 
1. Produsele de patiserie
 
Cred că cel mai nesănătos obicei al românilor este înlocuirea micului dejun cu 1-2 produse de patiserie şi o cafea de la dozator. Fie că vorbim de covrigi sau de pateuri, trebuie să înţelegem că ne alimentăm organismul cu făină de proastă calitate, agenţi de afânare şi de creştere, coloranţi alimentari, zahăr, grăsimi hidrogenate şi multă sare. Decât să stăm la coadă la covrigerul minune, mai bine mâncăm acasă o felie de pâine cu telemea şi un ardei sau o roşie, durează la fel de puţin să le preparăm şi opţiunea este una sănătoasă, naturală şi mult mai ieftină.
 
2. Sucurile procesate şi dulci
 
Un pahar de 330 g de suc are 40 de g de zahăr şi am văzut frecvent persoane care beau doar suc toată ziua. Este înfiorător de nesănătos pentru organism şi este un obicei de care se scapă greu, adicţia de zahăr fiind greu de controlat. Soluţia ar fi să renunţăm la sucurile din comerţ, să le înlocuim cu limonade îndulcite cu miere şi să reducem treptat cantitatea de miere folosită, înlocuind-o cu diverse condimente: ghimbir, mentă, busuioc, rozmarin etc. 
 
3. Crănţănele
 
Covrigei, bombonele, chipsuri, popcorn, seminţe prajite cu sare, arahide prăjite, biscuiţi sau fursecuri -mulţi dintre noi le consumă la birou sau la televizor, înainte de culcare, nerealizând ce deserviciu ne facem. Conţin foarte mult zahăr şi sare, adesea fără un aport de fibre alimentare şi la un cost caloric mare, calorii ce nu aduc în organism niciun beneficiu de vitamine sau minerale.
 
Ca regulă generală,  mâncarea procesată ne face, în ansamblu, rău pe termen lung, pentru că nu are valoare nutritivă şi, la nivelul organismului, ne putem resimţi: sistem imunitar scăzut, digestie cu probleme, dureri de cap etc. Când îi dai corpului în mod repetat ce nu îi e propice, acesta se va purta ca atare.
 
Solutia vine din a alege să consumăm conştient cât mai multe legume, fructe, carne din sursă naturală, lactate, cereale integrale, să reînvăţăm să gătim acasă, să înţelegem că a mânca echilibrat nu este echivalent cu o dietă de înfometare, ci este un act de grijă faţă de noi înşine”, mai spune Cori Grămescu. 
 
Sursa: Gândul
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase