Home » D:News » Astronomii americani au identificat asteroizii şi cometele care putea DISTRUGE Terra – VIDEO

Astronomii americani au identificat asteroizii şi cometele care putea DISTRUGE Terra – VIDEO

Publicat: 08.04.2016
Proiectul de cercetare a fost realizat cu ajutorul navetei spaţiale NEOWISE.

Pentru a afla care sunt obiectele cosmice ce ar putea intra în coliziune cu Terra, astronomii trebuie mai întâi să identifice locul unde acestea se află în Sistemul Solar. În acest scop, experţii NASA au lansat, acum doi ani, naveta spaţială NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Survey Explorer). Cu ajutorul acesteia, specialiştii americani au identificat 72 de asteroizi şi comete aflate în apropierea Terrei, care nu au mai fost observate până acum.

Pe parcursul ultimului an, NEOWISE a colectat nu mai puţin de 5,1 milioane de imagini în infraroşu şi a cercetat peste 19.000 de asteroizi. La o analiză mai atentă, s-a determinat că există posibilitatea ca 439 dintre obiectele studiate să provoace un impact pe Pământ. Mai mult decât atât, 8 dintre acestea au fost clasificate ca având un potenţial ridicat de a declanşa un dezastru de proporţii pe planeta noastră.

,,Cu ajutorul lui NEOWISE am putut înţelege mai bine modul în care s-au format asteroizii şi cometele aflate în apropierea Terrei. Rezultatele pe care le-am obţinut au arătat că toate aceste obiecte provin fie din centura principală de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, fie fac parte din anumite grupuri de comete”, susţine coordonatorul investigaţiilor, astronomul James Bauer.

Sursa:youtube.com/ NASA Jet Propulsion Laboratory

Naveta spaţială nu este singură în misiunea sa de cercetare. NEOWISE completează, de fapt, reţeaua de telescoape de la sol, coordonate de specialiştii din cadrul Jet Propulsion Laboratory, NASA.

NEOWISE este folosit şi în momentul de faţă pentru a descoperi asteroizii şi cometele din apropierea planetei noastre. Deocamdată, astronomii ne asigură niciunul dintre obiectele identificate nu va lovi Pământul în viitorul anticipabil.

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Acest bazin de pe Marte este locul unde ar exista forme de viaţă

                                  Aurora boreală, văzută din spaţiu – IMAGINI VIDEO impresionante

                                Noi dovezi indică faptul că în sistemul nostru solar orbitează o a noua planetă. ”Vom descoperi ceva cu adevărat fascinant” – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase