Home » D:News » Ce este hernia de disc şi când trebuie operată ?

Ce este hernia de disc şi când trebuie operată ?

Ce este hernia de disc şi când trebuie operată ?
Publicat: 11.04.2016
Hernia de disc este una dintre afecţiunile cu care se confruntă tot mai mulţi dintre noi. Medicul Ovidiu Palea spune când e necesar să ajungem pe masa de operaţie.

“Hernia de disc apare atunci când discul intervertebral se fragmentează şi ajunge să comprime rădăcinile nervoase sau măduva spinării aflate în canalul spinal din vecinătatea sa. Cel mai frecvent apare în regiunea inferioară a coloanei vertebrale – numită regiune lombosacrată, care este supusă unui stres mecanic major”, precizează medicul Ovidiu Palea.

Simptomele unei hernii de disc lombare:

1. afectare vertebrală – durere la nivel lombar, caracter violent, continuu, care se accentuează la mers, la schimbarea poziţiei, efort, tuse, strănut etc.

2. suferinţă radiculară – durere ce apare de sus în jos cuprinzând fesa, faţa posterioară a coapsei, gamba, piciorul şi degetele. La aceste dureri se asociază senzaţiile de  amorţire, înţepătură, furnicătură. Ulterior scade forţa musculară, se abolesc sau diminuează reflexele membrelor inferioare sau poate apărea paralizia unor grupe musculare. În cazuri extrem de rare apar tulburări de micţiune şi de potenţă sexuală. 

 În prezent, din punct de vedere statistic mai ales în ţările industriale, 6 din 10 adulţi cu vârsta de peste 65 ani, aleşi aleator, fără simptome, la un examen de RMN, au hernii de disc!

 Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase