Home » D:News » Cafeneaua Vladimir Putin. ”Afară-i vopsit gardul şi-năuntru leopardul?” – VIDEO

Cafeneaua Vladimir Putin. ”Afară-i vopsit gardul şi-năuntru leopardul?” – VIDEO

Publicat: 15.04.2016
Doresc mesenii rusnaci să făcă poze cu bărbatul cel mai popular din Rusia?

„President Cafe” e o bodegă cu faţadă aparent banală din oraşul Krasnoyarsk, Siberia. Se spune: „Afară-i vopsit gardul şi-năuntru leopardul”. Dar nu-i aşa în cafenea. În incinta cafenelei nu-i tocmai leopardul. Înăuntru clienţii sunt scrutaţi, din zeci de fotografii, de Vladimir Putin.

Fotografiile din cafeneaua închinată lui Putin sunt de la vârsta paradisică a copilăriei liderului de la Kremlin, până în zilele noastre, când prezidentul e om politic stimat în Siberia. Siberienii îl iubesc, în ciuda reputaţiei îndoielnice, nu ţin ei cont de ce vorbeşte Vestul.

Din fotografii alb-negru sau în culori, Vladimir priveşte ţintit muşterii, de îndată ce pătrund în bodegă şi sub privirea lui ageră şi ubicuă clienţii se îndreptă către mese. În cafenea, mesenii văd poze cu Putin de când era băieţandru şi şcolar, de când umbla la braţ cu nevestica Ludmila. Într-o altă fotografie, cu tandreţe paternă îşi tine în braţe pruncul nou-născut, fetiţa lui. Îl văd şi erou al clasei muncitoare clienţii care fac popas de chef şi închinăciune la lider în” President Cafe”, cu privirea oţelită de agent KGB, îl văd atroce, cu muşchii încordaţi, în costum de judo. Îl admiră în timp ce inspectează un submarin. Deşi Putin e la 4.000 de kilometri distanţă de Siberia, la Moscova, în bodega din Siberia viaţa îi e reconstituită în fotografiile ce împânzesc pereţii.

Doresc mesenii rusnaci să făcă poze cu bărbatul cel mai popular din Rusia? O fotografie în mărime naturală tronează în cafenea, transmite Reuters. Convivii siberieni şi turiştii de pretutindeni pot să strângă mâna de carton a liderului de la Krelim. Pot să-l îmbrăţişeze.

La toaleta bodegii sunt desene mâzgălite în tehnica graffiti cu preşedintele american Barack Obama şi cu aliaţii lui din Germania şi Marea Britanie. Fotografiile sunt scrijelite cu vorbe de ocară ruseşti. Clienţii restaurantului pot să lase autografe pentru marcarea teritoriului, cum doar pisicile fac. Mulţi ruşi s-au semnat pe desenele cu Obama: „Alioşa a fost aici”. Folosesc un marker pus la dispoziţie de proprietarii Cafenelei Vladimir Putin. Chipul lui Obama e imprimat şi pe hârtia igienică. Ruşii sunt mucaliţi, iconoclaşti şi artişti implicaţi politic. Preşurile de la toaletă sunt, de asemenea, subversive. Pe covoraşe e imprimeu cu modelul steagului american.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase