Home » D:News » De ce trebuie să consumăm fructele şi legumele cu coajă

De ce trebuie să consumăm fructele şi legumele cu coajă

De ce trebuie să consumăm fructele şi legumele cu coajă
Publicat: 15.04.2016
Curăţarea fructelor şi legumelor de coajă este o greşeală frecvent întâlnită.

De multe ori le arunci la gunoi, însă aceste părţi ale fructelor şi legumelor sunt mai sănătoase decât ai putea crede, scrie CSID.  

Secretul unei alimentaţii sănătoase constă în consumul unei game cât mai largi de fructe şi legume, pentru că fiecare fruct sau legumă are beneficiile sale unice. Un lucru mai puţin cunoscut este faptul că numeroase fructe au coaja mult mai hrănitoare decât fructul în sine, aceasta conţinând mai mulţi antioxidanţi, vitamine şi fibre vegetale.

Kiwi, banana sau cartoful – acestea sunt doar câteva dintre fructele şi legumele pe care le consumăm fără coajă.

Ideal este ca legumele şi fructele să fie crescute organic pentru a  ne bucura de toate vitaminele şi substanţele nutritive. În cazul în care fructele şi legumele sunt cumpărate, sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru a te asigura că înlături reziduurile de pământ sau pesticide:

Amestecă o lingură de sare de mare cu o cană de apă, ţine legumele sau fructele timp de 5- 10 minute în această soluţie apoi spală-le sub un jet de apă

Spală bine fructele sau legumele cu coajă dură pentru a elimina orice murdărie de pe ele, apoi presară bicarbonat de sodiu şi freacă-le bine. După care le pui sub un jet de apă.

Amestecă într-o jumătate de cană cu apă o lingură de oţet peste care pui încetul cu încetul o lingură de bicarbonat de sodiu.

Pune o lingură de suc de lămâie peste 2 linguri de bicarbonat de sodiu, dizolvă aceste ingrediente într-o cană cu apă. Se lasă să acţioneze de la 5-10 minute, apoi se clăteşte bine fructul sau leguma.

Citeşte continuarea în CSID!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase