Home » D:News » Cel mai iubit supermarket: Nu are niciun angajat, uşile sunt mereu deschise şi clienţii intră şi ies cum vor

Cel mai iubit supermarket: Nu are niciun angajat, uşile sunt mereu deschise şi clienţii intră şi ies cum vor

Cel mai iubit supermarket: Nu are niciun angajat, uşile sunt mereu deschise şi clienţii intră şi ies cum vor
Publicat: 17.04.2016
Un supermarket din Suedia funcţionează fără niciun angajat şi le permite cumpărătorilor ca, printr-o aplicaţie instalată pe telefon, să deschidă uşile, să scaneze produsele şi să le plătească, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Magazinul a fost înfiinţat în localitatea suedeză Viken, după ideea unui cetăţean pe nume Robert Ilijason, şi a fost deschis doar după ce aplicaţia a fost aprobată de compania americană Apple în luna ianuarie. Localnicul s-a gândit la această variantă după ce a rămas fără mâncare pentru copilul său şi a trebuit să conducă aproximativ 20 de kilometri până la cel mai apropiat magazin deschis la acea oră. Atunci s-a gândit că şi în oraşul său ar trebui să existe un magazin deschis permanent, aşa că supermarketul pe care l-a conceput funcţionează 24 de ore din 24, în toate zilele săptămânii, pentru că nu are nevoie de personal.

Concret, clienţii folosesc aplicaţia denumită Näraffar în suedeză (“magazin în apropiere” – trad.) ca să deschidă uşa şi să scaneze fiecare produs în parte, apoi sunt taxaţi lunar pentru cumpărăturile pe care le-au făcut prin contul bancar.

Citeşte în continuare pe ZF.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase