Home » D:News » Încercare RISCANTĂ a unui atlet: 1609 km într-un balon plutitor pe ocean, la temperaturi de 55 grade Celsius – FOTO+VIIDEO

Încercare RISCANTĂ a unui atlet: 1609 km într-un balon plutitor pe ocean, la temperaturi de 55 grade Celsius – FOTO+VIIDEO

Publicat: 19.04.2016
Reza Baluchi are 44 de ani şi este alergător pe distanţe lungi. El a încercat prima dată să parcurgă traseul de 1609 de km din Florida în insula Bermuda, în 2014.

Reza Baluchi va încerca din nou să-şi îndeplinească visul de a parcurge peste 1.600 km în ocean în interiorul unui balon gonflabil.

A doua tentativă de a-şi realiza visul a eşuat din cauza vântului puternic de miercurea trecută, iar Sun Sentinel a raportat că Baluchi a promis să încerce din nou pe o vreme liniştită.

Reza Baluchi are 44 de ani şi este alergător pe distanţe lungi. El a încercat prima dată să parcurgă traseul de 1609 de km din Florida în insula Bermuda, în 2014. El a plutit aproape 300 de km spre nord din punctul său de plecare, când Garda de Coastă a constatat că Baluchi se afla într-un grav „pericol” şi l-au dus înapoi cu elicopterul din hidropodul lui.

De data aceasta, Baluchi vrea să se asigure că lucrurile vor merge bine. Ultra-maratonistul s-a antrenat mult, sărind coarda într-o saună încălzită timp de o oră în fiecare zi, pentru a se pregăti de temperaturile maxime de 55 de grade Celsius din interiorul balonului.

Sursa foto: SunSentinel/twitter

El îşi va lua cu sine un telefon de urgenţă, o vestă de salvare echipată cu GPS, un respingător de rechini şi un filtru pentru a transforma apa din ocean în apă potabilă.

Maratonistul a recunoscut că s-a întors la ţărm, miercuri seara, din cauza vântului care-l împingea înapoi, el însă afirmă că în cîteva zile va încerca iar.

Scopul său nu este doar să ajungă pe insula Bermuda într-un balon gonflabil, Baluchi, planifică de asemenea, să ajungă pe ţărmurile Haiti, Cuba, Puerto Rico şi Key West înainte de a se întoarce la punctul său de plecare din Pompano Beach.

Această călătorie însumează în total 5632 de kilometri.

„O să aştept vreme mai bună. Cred că voi aştepta trei zile”, a declarat Reza Baluchi pentru Sun Sentinel.

Pentru a încerca să scape de acceaşi problemă cu Paza de coastă, care-i va putea strica planurile din nou, Baluchi a evitat să dezvăluie timpul exact când va pleca.

Sursa:Mentall Floss

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase