Home » D:News » Indicii care îţi arată că ai o stare de sănătate mai bună decât crezi

Indicii care îţi arată că ai o stare de sănătate mai bună decât crezi

Indicii care îţi arată că ai o stare de sănătate mai bună decât crezi
Publicat: 25.04.2017
Nu urmezi o dietă de detoxifiere, nu te antrenezi pentru maraton, nu meditezi şi nici nu dormi la prânz în fiecare zi?
Nu-ţi fă griji! S-ar putea să ai o stare de sănătate mai bună decât crezi!
 
Nu consumi suficiente superalimente, dar vorbeşti o limbă străină 
 
Superalimente şi alimente organice? Dacă te afli la stadiul de documentare în privinţa lor, dar vorbeşti o limbă străină nu-ţi fă griji. Mai mult, datele indicǎ faptul cǎ, ȋn comparaţie cu cei care vorbesc o singură limbă, bilingvismul întârzie cu patru ani şi jumătate trei forme de demenţă.
 
Specialiştii de la Institutul de Ştiinţe Medicale Nizzam din Hyderabad auobservat că persoanele bilingve au dezvoltat maladia Alzheimer şi demenţe fronto-temporale şi vasculare mai târziu decât cele care nu vorbeau decât o singură limbă, iar aceeaşi diferenţă a fost constatată şi la persoanele analfabete.
 
Cunoşti beneficiile vinului roşu, dar preferi şampania
 
Şampania nu numai că are mai puţine calorii decât vinul roşu, dar are şi efecte benefice asupra sănătăţii inimii. Cercetătorii de la Universitatea din Reading sugerează că 2-3 pahare de şampanie pe săptămână pot îmbunătăţi memoria şi ţine la distanţa afecţiunile cerebrale.
 
Cercetătorii britanici au descoperit că şampania este foarte bogată în polifenoli, substanţe vegetale care dilată vasele de sânge, uşurând munca inimii. Cei care consumă şampanie în mod regulat, dar în cantităţi limitate, au o inimă mai puternică şi mai sănătoasă. Polifenolii, ca şi alţi antioxidanţi, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn bolile degenerative precum cancerul, Parkinson sau Alzheimer.
 
Te culci târziu, dar faci sex de două ori pe săptămână
 
Persoanele care au o viaţă sexuală activă au un sistem imunitar mai puternic. Două partide de sex săptămînal pot contribui la creşterea nivelul anticorpilor IgA (proteină imunoglobulină care protejează corpul de răceli şi infecţii).
 
Cercetătorii de la Universitatea Wilkes, Pennsylvania, au descoperit că persoanele care fac sex o dată sau de două ori pe săptămînă au un nivel mai ridicat al imunoglobulinei A, comparativ cu persoanele inactive din punct de vedere sexual. Mai mult, voluntarii care făceau sex de 3-4 ori pe săptămînă nu beneficiau de o creştere a imunităţii.
 
Totuşi, chiar în cazul acestora, riscul de a răci era cu 30% mai mic în comparaţie cu cel înregistrat la cei care nu făceau sex deloc.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase