Home » D:News » Caz ŞOCANT pedepsit de justiţie. Un cuplu, condamnat după ce copilul lor a murit de meningită. ”Uneori dragostea nu este suficientă”

Caz ŞOCANT pedepsit de justiţie. Un cuplu, condamnat după ce copilul lor a murit de meningită. ”Uneori dragostea nu este suficientă”

Caz ŞOCANT pedepsit de justiţie. Un cuplu, condamnat după ce copilul lor a murit de meningită. ”Uneori dragostea nu este suficientă”
Publicat: 30.04.2016
Meningita este o infecţie uşor de prevenit şi de diagnosticat. Oamenii pot fi imunizaţi în raport cu această infecţie printr-o simplă vaccinare.

Un tribunal canadian a condamnat doi părinţi pentru faptul că nu au solicitat asistenţă medicală adecvată pentru fiul lor, care a murit de meningită.

David şi Collet Stephan din Alberta, Canada, au fost găsiţi vinovaţi în conformitate cu secţiunea 215 din Codul Penal canadian, care prevede „nefurnizarea lucrurilor necesare vieţii”, pentru care pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare.

Fiul lor de 19 luni, Ezechiel, a murit în martie 2012 după ce a suferit de meningită bacteriană. Cuplul a susţinut că ei au crezut că Ezechiel avea gripă. În loc să ducă copilul la un consult medical, părinţii l-au tratat cu diverse remedii făcute acasă pe bază de fructe şi legume şi cu un produs de la un „medic naturist”. O analiză post-mortem a copilului a confirmat că acesta era bolnav de meningită bacteriană.

Procurorul Lisa Weich a descris cazul ca fiind „incredibil de trist”.

„Doctorul naturist” este, de asemenea, cercetat de autorităţi pentru rolul pe care l-a avut în moartea copilului.

„Ceea ce sperăm că publicul şi comunitatea să înţeleagă din acest proces special este faptul că toţi părinţii sunt obligaţi să respecte un standard minim de îngrijire a copiilor”, a declarat Weich.

”Părinţii cu siguranţă şi-au iubit fiul, dar, aşa cum se menţionează în argumentul nostru de închidere şi în argumentele noastre de deschidere, din păcate, uneori dragostea nu este suficientă. Iar părinţii încă mai trebuie să urmeze standardul de îngrijire stabilit de către dreptul penal”, a concluzionat procurorul Lisa Weich.

Sursa: IFL Science

Vă recoamndăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase