Home » D:News » Mesajul EBU în legătură cu situaţia României la Eurovision

Mesajul EBU în legătură cu situaţia României la Eurovision

Mesajul EBU în legătură cu situaţia României la Eurovision
Publicat: 29.04.2016
EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) a făcut o declaraţie publicată vineri, 29 aprilie, pe pagina oficială de Facebook, privind decizia luată în legătură cu oferta făcută de Pro TV şi obţinerea drepturilor de difuzare a concursului Eurovision.

EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) a anunţat vineri pe Facebook faptul că nicio televiziune din România nu va putea difuza show-ul Eurovision 2016, deoarece nicio altă televiziune, în afară de TVR, nu este membru EBU.

EBU a explicat că oferta Pro TV nu a putut fi luată în considerare din cauza faptului că televiziunea nu este membru EBU, iar Concursul muzical Eurovision este o competiţie între membri şi asociaţi.

De asemenea, într-un comentariu publicat la postarea iniţială, EBU a precizat că „România nu va participa la ESC (Eurovision Song Contest, n.r.) în acest an şi nici un radiodifuzor nu va transmite show-ul în România”.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă de la serviciile de membru EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision. Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concurs.

De asemenea, Televiziunea Publică va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numără Eurovision News şi Sports News Exchanges, precum şi drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiză legală, tehnică şi de cercetare, precum şi servicii de lobby.

Concursul cântecului european (Eurovision Song Contest 2016) se va desfăşura anul acesta la Stockholm (Suedia), în 10, 12 şi 14 mai. România ar fi urmat să fie reprezentată de Ovidiu Anton, câştigătorul finalei selecţiei naţionale a Eurovision, cu piesa „Moment of Silence”, care s-a desfăşurat, pe 6 martie, la Baia Mare.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase