Home » D:News » O ecuaţie matematică a ţinut la sol un avion. Ce a descoperit FBI

O ecuaţie matematică a ţinut la sol un avion. Ce a descoperit FBI

O ecuaţie matematică a ţinut la sol un avion. Ce a descoperit FBI
Publicat: 09.05.2016
Un zbor al companiei American Airlines a fost amânat după ce o femeie a crezut că ecuaţiile matematice rezolvate de pasagerul de lângă ea ar fi semne teroriste, notează The Guardian.

Profesorul de economie Guido Menzio de la Universitatea din Pennsylvania zbura de la Philadelphia la Syracuse pentru a ţine un discurs la Universitatea Queen din Ontario. Acesta susţine că rezolva nişte ecuaţii diferenţiale şi că femeia a crezut că ar putea fi un terorist, iar ecuaţiile nişte semne teroriste, scrie The Guardian.

Compania aeriană American Airlines a confirmat că o femeie şi-a exprimat suspiciunile cu profesorul de economie Guido Menzio, de la Universitatea din Pennsylvania. Ea a susţinut că acesta este prea bolnav pentru a zbura cu avionul.

Echipajul a urmat protocolul privitor la îngrijirea pasagerilor bolnavi, apoi s-au investigat acuzaţiile aduse de către femeie, susţine purtătorul de cuvânt al companiei, Casey Norton.

“Pasagera de lângă mine a chemat stewardesa şi i-a dat un bileţel”, povesteşte profesorul pe contul său de Facebook.

Avionul era gata de decolare dar apoi s-a întors la poarta de acces şi profesorul a fost rugat să coboare.

“Jos aşteptau agenţi FBI, în căutarea unui terorist”, a mai scris el.

“M-au întrebat de femeia de lângă mine. Le-am zis că nu mi se pare nimic suspect. Apoi mi-au spus că a crezut că sunt terorist, pentru că am scris lucruri ciudate pe caiet. Am râs. I-am chemat înapoi în avion pentru a le arăta ecuaţiile”, a mai povestit Guido Menzio.

Acesta a declarat pentru Associated Press că iniţial a crezut că agenţii FBI l-au chemat pentru a-l întreba despre boala lui.

“În schimb mi-au spus că femeia de lângă mine credea că sunt terorist pentru că scriam lucruri ciudate pe hârtie”, a declarat profesorul.

El a declarat că a fost tratat cu respect pe tot parcursul procesului, însă se declară îngrijorat vis-a-vis de acest sistem bazat pe contribuţia unor persoane care ar putea fi ‘necunoscătoare’.

Temerile pasagerilor au declanşat o serie de întârzieri ale zborurilor din ultima perioadă. Luna trecută un student irakian care vorbea cu tatăl său în arabă a fost dat jos dintr-un avion al Southwest Airlines după ce un pasager l-a suspectat că ar fi terorist.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: O ecuaţie care poate să prezică fericirea, elaborată de cercetători

                                            Un profesor de matematică explică printr-o ecuaţie ce este un hipster

                                            Formula “secreta” a zborului low-cost

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase