Home » D:News » ”Nu mă atinge, te rog!”. Fascinanta psihologie din spatele contactului fizic – FOTO

”Nu mă atinge, te rog!”. Fascinanta psihologie din spatele contactului fizic – FOTO

Publicat: 12.05.2016
Cercetătorii de la Universităţile Oxford şi Aalto, din Finlanda, au afirmat recent că oamenii ar trebui să se abţină de la îmbrăţişarea noilor cunoştinţe.

Şi cum să te comporţi cu o persoană necunoscută?

O discretă strângere de mână ar fi de ajuns. Infograficele de mai jos indică doleanţele oamenilor în raport cu atingerile venite de la necunoscuţi.

Într-un nou studiu, cercetătorii au chestionat bărbaţi şi femei despre cât de confortabili se simt aceştia în raport cu diferite atingeri în diferite zone ale corpului. Rezultatul este următorul: când este vorba de străini, există doar un singur loc în care oamenii acceptă să fie atinşi – mâinile lor.

Pe harta de mai sus, culorile galbene şi albe indică zonele în care oamenii au spus că s-ar simţi confortabil să fie atinşi. Roşu indică, însă, zonele în care respondenţii au declarat că nu le-ar fi plăcut să fie atinşi.

Respondenţii s-au simţit confortabil să fie atinşi de partenerii lor aproape oriunde pe propriile corpuri. Liniile albastre indică picioarele şi fesele, care în multe cazuri indică ”zone tabu”.

Sexul individului şi al celui care atinge a jucat un rol extrem de important în determinarea gradului de disconfort/ confort. Cercetătorii au descoperit că respondenţii de sex masculin se simt mai confortabil să fie atinşi de femei, inclusiv de femeile străine.

Acest lucru este valabil în special pentru subiecţii de sex masculin. Cea de-a doua imagine arată că bărbaţii au fost, în general, deschişi la atingerile exponenţilor străini de sex feminin, în timp ce pentru o mare parte din corpul lor, braţele şi pieptul, o atingere din partea unui străin de sex masculin nu era binevenită.

Potrivit studiului, atât bărbaţi cât şi femeile participante la studiu au considerat că relaţiile lor cu femeile au tendinţa de a fi mai strânse. Această observaţie reflectă confortul de a fi atinşi de femei, chiar dacă acestea sunt străine.

Sursa foto:slism

Dar cel mai bine, potrivit experţilor, este să te limitezi faţă de o persoară necunoscută la doar o strângere de mână.

Sursa: Bright Side

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase