Home » D:News » Cea mai bună scuză pentru a obţine o zi liberă la serviciu. Ce boală e mai credibilă?

Cea mai bună scuză pentru a obţine o zi liberă la serviciu. Ce boală e mai credibilă?

Publicat: 16.05.2016
Dacă te gândeşti la ce scuză să îi spui şefului tău data viitoare când vrei să îţi iei o zi liberă de la birou, un grup de cercetători are răspunsul.
Potrivit studiului, doar unul din cinci şefi consideră că durerea de cap este un motiv suficient de bun pentru a lipsi de la muncă.
 
Potrivit The Telegraph, nici durerile de spate, accidentele minore sau intervenţiile chirurgicale nu sunt luate în serios de către şefi, având în vedere că doar 37% dintre ei consideră aceste scuze suficient de importante pentru a lipsi de la muncă. 
 
În cadrul studiului au fost analizate părerile a 1.000 de directori de companii cu privire la concediile medicale luate de angajaţi. Rezultatele arată că răceala este scuza cea mai bună în raport cu credibilitatea pe care o acordă şefii.
 
 
Aceasta a fost votată de 41% dintre participanţii la cercetare. 
 
De partea cealaltă, analiza făcută asupra angajaţilor, arată că 7% dintre aceştia îşi mint şefii atunci când invocă durerile, numai pentru a obţine o zi liberă. Totuşi, cele mai frecvente minciuni sunt cele legate de stres, depresie şi anxietate, afecţiuni folosite ca pretext de peste 40% dintre angajaţi. 
 
Sursa: Gândul
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase