Home » D:News » La ce procedură au fost supuşi toţi studenţii de la o facultate de medicină din România – VIDEO

La ce procedură au fost supuşi toţi studenţii de la o facultate de medicină din România – VIDEO

Publicat: 20.05.2016
Un student străin a spus că este "cam exagerat puţin''.

Reprezentanţii Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest Arad au luat măsuri sporite de securitate la un curs festiv, de teama unor atentate, în condiţiile în care cei mai mulţi dintre studenţii străini care frecventează cursurile sunt arabi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Măsurile au fost luate la cerea universităţii pentru că mulţi dintre studenţii facultăţii sunt din ţări arabe, iar la cele două cursuri festive au fost aşteptate circa 1.400 de persoane, studenţi şi invitaţi. Ca să poată intra în sala Expo Arad, unde au avut loc evenimentele, persoanele au trebuit să se regăsescă pe liste întocmite înainte, pe care erau trcute datele personale, iar apoi au fost nevoiţi să treacă printr-un detector de metale.

„Avem 16 oameni, am acoperit tot perimetrul pentru a nu se putea trece. Solicitările sunt din cadrul facultăţii. Măsurile de ordine sunt cam ca şi la aeroport. Avem primul rând, unde se fac intrările pe bază de liste nominale cu CNP şi numele fiecăruia, atât studenţilor, cât şi invitaţilor, în rest nu poate intra nimeni altcineva. După care se face controlul că să nu avem obiecte contodente, să nu avem arme albe, să nu avem niciun fel de probleme, cu detectoarele de metale, după care se intră în sală unde mai există celălalt personal pentru verificarea măsurilor de ordine. Vin mulţi invitaţi. (…) Este o măsură puţin mai altfel decât la alte firme. Da, sunt foarte mulţi din ţări arabe, sunt foarte mulţi studenţi, familiile acestora”, a declarat patronul firmei care a asigurat paza, Mariana Morar.

Părerile participanţilor au fost împărţite.

„Da, foarte bine şi frumos, cred că sunt mulţi arabi aici, de asta cred că e aşa e bine aşa”, a declarat o studentă.

Un student străin a spus că este „cam exagerat puţin, dar cred că pentru securitate trebuie să ne adaptăm cu treaba asta, ce să facem, chiar am zis când am venit ce să suntem la aeroport aici. Sunt absolvent şi din partea mea a venit familia de 10 persoane”.

„Din Tunisia sunt şi el din Israel, nu ştiu de ce, ce pot să zic, e mai bine aşa”, au considerat alţi doi studenţi.

„Considerăm că e bine să prevenim orice eveniment din faşă şi de aceea, împreună cu conducerea Universităţii, considerăm că merită orice efort depus pentru a asigura buna desfăşurare din toate punctele de vedere, inclusiv al securităţii acestui eveniment memorabil mai ales că există un număr mare de studenţi şi foarte mulţi invitaţi şi nu le putem refuza această bucurie imensă de a-şi vedea părinţii, copii în postura de absolvenţi. Până în prezent nu a fost nici cea mai mică problemă”, a declarat şeful Biroului Studenţi Străini din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad, Horaţiu Papiu.

Măsurile luate de universitatea arădeană sunt în premieră pentru România.

Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad, care este privată, are mai multe facultăţi la care învaţă mulţi studenţi străini, printre care şi arabi.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase