Home » D:News » De ce nu ar trebui să depozitezi niciodată laptele pe primul raft al frigiderului

De ce nu ar trebui să depozitezi niciodată laptele pe primul raft al frigiderului

De ce nu ar trebui să depozitezi niciodată laptele pe primul raft al frigiderului
Publicat: 26.05.2016
Depozitarea incorectă a alimentelor poate avea consecinţe asupra stării de sănătate, atenţionează experţii, iar rafturile pe care sunt depozitate alimentele pot fi un element esenţial în organizarea corectă a frigiderului.

Bucătarul Daniel Norton a dezvăluit care sunt cele mai bune locuri pentru a depozita alimentele şi care trebuie evitate, scrie CSID. Cei mai mulţi oameni ştiu că fiecare raft al frigiderului are temperaturi diferite, dar nu îşi dau seama de faptul că depozitarea incorectă le poate afecta sănătatea şi bugetul.

Rafturile de mai sus sau cele de pe uşa frigiderului au temperaturi mai scăzute decât restul spaţiilor. În consecinţă, aceste spaţii sunt cel mai puţin indicate pentru a păstra alimente care au nevoie de temperaturi mai ridicate.

Printre aceste alimente se numără laptele şi carnea crudă, care trebuie păstrate la o anumită temperatură pentru a evita înmulţirea bacteriilor. Orezul, cerealele şi condimentele conţin o bacterie responsabilă pentru două din cinci cazuri de intoxicaţie alimentară, care provoacă greaţă, stări de comă şi diaree. Orezul gătit trebuie aruncat dacă a stat mai mult de trei zile în frigider.

Dacă locul este potrivit pentru fiecare aliment, acestea vor rezista mai mult timp şi pot fi evitate posibile infecţii alimentare, scrie CSID.

În frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E. coli şi listeria, potrivit unui studiu realizat de Agenţia de Standarde Alimentare din Marea Britanie.

Diferitele tipuri de brânză ar trebui să stea separat de alte alimente în frigider, precum pateul sau macroul afumat. Brânza ar trebui păstrată în cutii pentru ca listeria din aceasta să nu intre în contact cu alte produse din frigider.
 
Cartofii sau alimentele bogate în amidon nu ar trebuie păstrate în frigider deoarece amidonul din ele este transformat în zahăr. Când este vorba despre cartofi fierţi sau prăjiţi aceste zaharuri se combină cu aspargină şi prodc o substanţă chimică acrilamidă, considerat dăunător pentru sănătate.
 
Acrilamida se găseşte şi în hârtie, plastic şi coloranţi alimentari. Substanţa a fost asociată cu diferite afecţiuni, printre care şi cancerul, potrivit site-ului cancer.gov.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase