Home » D:News » 11 secrete cărora oamenii nu le pot rezista

11 secrete cărora oamenii nu le pot rezista

Publicat: 05.06.2016
Există oameni care, în ciuda faptului că nu au munţi de bani şi nici un aspect fizic deosebit, par să fie întotdeauna un izvor de energie şi încredere în forţele proprii. Ei sunt sufletul tuturor petrecerilor şi, în majoritatea cazurilor, sunt cei cărora toată lumea vine să le ceară ajutorul sau un sfat preţios.

Psihologul şi autorul american Travis Bradberry consideră că acest tip de persoană este caracterizată, în primul rând, de o foarte crescută încredere în sine.

Aceşti oameni nu simt că trebuie să dovedească ceva cuiva şi trăiesc urmându-şi propriile reguli, pe care ar trebui să le urmeze oricine vrea să atingă acest standard. Regulile persoanelor pe care le place toată lumea, potrvit lui Bradberry, sunt:

1. Îi respectă pe ceilalţi: Fie că stau de vorbă cu cel mai important om dintr-o companie, fie că îi vorbesc chelnerului care le ia comanda, acest tip de persoane îşi arată respectul indiferent de categoria socială a interlocutorilor. Ele ştiu că nu sunt cu nimic mai presus decât ceilalţi şi de aceea le este foarte uşor să îşi arate respectul fără perdea.

2. Urmează regula de platină: Ei nu merg după principiul „tratează-i pe ceilalţi aşa cum vrei să fii tu tratat”, pentru că nu toţi oamenii sunt motivaţi de aceleaşi lucruri. Dacă o persoană iubeşte să fie în centrul atenţiei, alta urăşte acest lucru şi tot aşa. Regula de platină evidenţiază tocmai acest lucru: „tratează-i pe ceilalţi aşa cum vor să fie trataţi”. 

3. Conversaţiile cu ele nu vor fi niciodată plictisitoare: Acest tip de oameni nu se angajează într-o discuţie doar de dragul de a vorbi. Oamenii plăcuţi de toată lumea fac chiar şi din conversaţiile scurte, de zi cu zi, un prilej prin care construiesc legături emoţionale puternice. 

4. Se concentrează pe oameni mai mult decât pe orice altceva: Acestor oameni le pasă de cei din jurul lor, iar acest lucru vine din interiorul lor. Ei nu se gândesc foarte mult la propria persoană şi nu fac eforturi pentru a se face plăcuţi. Câştigă aprecierea celorlalţi prin felul lor de a fi.

5. Nu se străduiesc niciodată prea mult: Nu vor încerca niciodată să domine o conversaţie cu poveşti despre propriul lor succes pentru a câştiga aprecierea celorlalţi, pentru că ştiu că acest lucru va aduce fix contrariul. 

6. Sunt capabile să recunoască diferenţa dintre un fapt şi o opinie într-o conversaţie.

7. Sunt naturale: Aceste persoane se comportă exact aşa cum le dictează sufletul şi ştiu că nimănui nu îi place o persoană care încearcă să fie ceea ce nu este. 

8. Au coloană vertebrală: Integritatea este un concept pe cât de simplu, pe atât de greu de urmat. Persoanele plăcute de toată lumea nu îi vorbesc de rău pe ceilalţi şi preferă să facă lucrul corect, chiar dacă uneori doare. 

9. Zâmbesc: În mod natural, oamenii imită limbajul trupului celor din faţa lor. Aşadar, dacă vrei să fii o persoană plăcută, zâmbetul te va ajuta în timpul conversaţiilor. 

10. Fac eforturi pentru a arăta cât mai bine: Aceşti oameni înţeleg că a face puţin efort pentru a arăta bine este ca atunci când faci curăţenie în casă pentru că vin musafiri. 

11. Caută şi găsesc tot timpul motive să iubească viaţa: Sunt persoane foarte pozitive care au plăcerea de a trăi fiecare clipă şi se bucură de fiecare moment. Au şi ei probleme şi greutăţi, dar ştiu că acestea sunt obstacole trecătoare, nu fapte ireversibile. Atunci când ceva merge prost, ei îşi amintesc că o zi rea este doar o zi şi trăiesc cu speranţa că mâine, săptămâna viitoare sau luna viitoare va fi mai bine. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase