Home » D:News » Ţara în care consumul de gumă de mestecat este interzis de mai bine de 20 de ani

Ţara în care consumul de gumă de mestecat este interzis de mai bine de 20 de ani

Ţara în care consumul de gumă de mestecat este interzis de mai bine de 20 de ani
Publicat: 05.06.2016
Fiecare stat al lumii are propriile legi, mai mult sau mai puţin ciudate, care trebuie respectate atât de cetăţeni, cât şi de turişti.

O astfel de lege este cea potrivit căreia consumul de gumă de mestecat este interzis, dintr-un motiv simplu: păstrarea curăţeniei.

Lee Kuan Yew este cunoscut drept omul care a transformat Singapore dintr-un mic port într-un centru comercial cunoscut la nivel global. Acesta ţinea foarte mult la păstrarea curăţeniei şi la adoptarea unui comportament potrivit, din acest motiv personificând interzicerea consumului de gumă de mestecat.

Interdicţia aceasta a rămas unul dintre cele mai cunoscute aspecte despre viaţa în Singapore, alături de legile ţării în ceea ce priveşte gunoiul, traversarea prin locuri nepermise sau urinatul în afara unei toalete.  

În momentul în care Singapore a devenit independent în 1965, acesta era un stat mic, cu puţine resurse, prin urmare Lee, primul Prim-Ministru al ţării, a fost nevoit să vină cu un plan de supravieţuire. Astfel, el s-a concentrat pe transformarea statului într-o oază prosperă aflată într-o regiune de lumea a treia.

Nu a trecut mult timp până când mica ţară a început să depăşească ţări dezvoltate în ceea ce priveşte curăţenia şi eficienţa sistemului de transport. Lee Kuan Yew voia să atingă perfecţiunea.

Scriitorul Tom Plate notează în cartea sa ”Giants of Asia: Conversations with Lee Kuan Yew”: ”Timp de mulţi ani, m-a pus pe gânduri problema gumei de mestecat, însă am ajuns în cele din urmă să înţeleg că tendinţa de a lipi bucăţile de gumă de mestecat în diverse locuri era privită de autorităţi drept un fel de atac asupra ambiţiei statului Singapore de a fi perfect”.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase