Home » D:News » ”Usturoiul pentru sărutări”. Ce este şi unde a fost inventat

”Usturoiul pentru sărutări”. Ce este şi unde a fost inventat

Publicat: 12.06.2016
Cercetătorii din Italia au realizat usturoiul fără miros. Acesta a fost creat pentru toţi cei care din diferite motive nu suportă aroma acestuia.

Ustoriul este unul dintre cele mai folosite ingrdiente din bucătăria italiană. Deşi este gustos consumul său poate avea uneori consecinţe nu tocmai plăcute asupra cinelor romantice ale îndrăgostiţilor şi a întâlnirilor în general, pentru că alimentul respectiv nu ne permite să avem o respiraţie proaspătă.

Cercetătorii italieni Alessandro Guagni şi Lorenzo Bianco din Toscana sunt specialiştii cei care au reuşit să relaizeze usturoiul fără misros, botezat sugestiv „L’aglio per i baci”, care se traduce prin ”usturoiul pentru sărutări”.

Specialiştii au reuşit ca usturoiul nou creat să nu-şi piardă gustul şi aroma, fiind la fel de bun ca cel obişnuit, chiar dacă a rămas fără miros, scrie rador.ro. Pentru a reuşi să obţină ”usturoiul pentru sărutări” cei doi specialişti italieni au pornit de la un soi de usturoi foarte vechi din Toscana, care are un gust foarte fin. Această plantă aproape dispăruse din grădinile agricultorilor locali până acum 50 de ani când a devenit din nou extrem de popular în regiune.

Usturoiul este nu doar un condiment foarte apreciat ci şi un medicament natural, foarte folositor pentru sistemul cardio-vascular deoarece scade tensiunea arterială şi colesterolul. De asemenea el stopează depunerea grăsimilor şi a plăcii de aterom pe vasele sanguine şi  întăreşte sistemul imunitar, purificând şi detoxificând întregul organism. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase