Home » D:News » Sfaturi pentru un ten fără probleme vara. ”În primul rând recomand evitarea excesului de fard…”

Sfaturi pentru un ten fără probleme vara. ”În primul rând recomand evitarea excesului de fard…”

Sfaturi pentru un ten fără probleme vara. ”În primul rând recomand evitarea excesului de fard…”
Publicat: 13.06.2016
Vara putem obţine un ten catifelat mult mai uşor decât în celalalte anotimpuri, asta dacă respectăm câteva reguli simple.

Dermatologul Viviana Iordache precizează pentru Gândul care sunt regulile de la care nu trebuie să abdicăm dacă visăm la un ten lipsit de iritaţii.

1. Evitarea excesului de fard, în special a fondului de ten, atunci când este foarte cald sau când facem efort fizic. Combinaţia  între sebum, praf, fond de ten şi transpiraţie poate bloca glandele sebacee, dilate porii şi crea iritaţii. Dacă nu putem evita acest exces, trebuie să compensăm prin dermoabraziuni şi infuzii de vitamine şi alţi antioxidanţi.

2. Evitarea expunerii la ultraviolete şi la aburii calzi (nu recomand sauna în România, în niciun caz vara). Pielea se  usucă, se crapă şi ne strânge, apoi se ridează şi se pătează. În plus, creşte riscul de a face aluniţe sau chiar cancere de piele. Nici expunerea cu creme grase nu este benefică, dar măcar dintre două lucruri rele îl alegem pe cel mai mic. Dacă dorim să părem bronzate, folosim creme autobronzante. Le recomand mai ales pe cele care se încarcă treptat şi ne „bronzează ” în două săptămâni. Dacă primul produs testat nu are nuanţa ideală. trebuie să încercăm mai multe variante. De asemenea, vara trebuie să bem multe sucuri naturale de fructe şi de morcovi.

3. Schimbarea produselor cosmetice, în special cremele de faţă, de ochi şi fondul de ten, pe care le folosim pe timpul iernii, cu unele mai uşoare, mai hidratante. Atenţie şi la substanţele active : retinolul şi alti derivaţi ai vitaminei A, acizii de fructe pot determina fotonsibilitate ,iritaţii şi pete când ne expunem vara la lumină. Persoanele cu probleme cutanate : acnee, rozacee, dermatita seboreică, melasma ( pete) este bine să ceară sfatul medicului dermatolog. Orice produs prea gras, chiar dacă este inofensiv prin compoziţie, poate determina iritaţii, inclusiv uleiurile „naturale”.

4. Folosirea pe timpul nopţii, când pielea respiră cel puţin 8 ore, a produselor cosmetice /sau dermatocosmetice care să ne ajute să contracaram iritarea şi oxidarea determinată de caldura şi ultravioletele verii.

5. Dacă avem senzaţia de piele iritată, clatirea sau compresele cu apă termală,  masca sau crema recomandată de medicul dermatolog , toate ne pot ajuta să ne calmam rapid.

6. Hidratarea forţată, cu dermatocosmetice alese personalizat, ne va face să ne păstrăm un ten catifelat toată vara.

7. Hidratarea internă cu 2,5-3 litri de apă.

Sursa: Gândul

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase