Home » D:News » Copiii japonezi învaţă înmulţirea prin folosirea acestui simplu truc matematic – FOTO+VIDEO

Copiii japonezi învaţă înmulţirea prin folosirea acestui simplu truc matematic – FOTO+VIDEO

Publicat: 20.06.2016
Ei doar trasează nişte linii, iar acestea îi ajută să genereze rezultatul pentru o ecuaţie de înmulţire.

Copiii din Japonia învaţă operaţiile de înmulţire într-un mod cu totul diferit faţă de cei din Occident. Prin utilizarea unui truc uimitor de simplu, aceşti copii sunt capabili să înmulţească orice număr real fără a întâmpina greutăţi sau fără a apela la tabla înmulţirii.

Prin această metodă, originară din Japonia (deşi unii susţin că este un truc matematic de origine vedică), orcine este în stare să înmulţească două numere rapid şi precis, fără a apela la un calculator.

Spre exemplu, înmulţim 12 cu 13. Pentru a afla răspunsul, desenăm linii cum e prezentat în video-ul de mai jos: o linie pe diagonală pentru cifra 1, doua linii paralele cu prima linie pentru cifra 2 şi o altă linie pentru cifra 1, în aşa fel încât să se intersecteze cu liniile desenate anterior şi câte trei linii pentru cifra 3. Am obţinut un romb orizontal format de liniile care se intersectează între ele.

Ce rămâne de făcut este de separat sutimile, zecimile şi unităţile, care nu sunt altceva decât punctele în care s-au intersectat liniile.

Detalii puteţi vedea în video-ul de mai jos.

Sursa: Science Dump

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase