Home » D:News » Un psiholog de origine japoneză susţine că a găsit legătura între infidelitatea la bărbaţi şi inteligenţa acestora

Un psiholog de origine japoneză susţine că a găsit legătura între infidelitatea la bărbaţi şi inteligenţa acestora

Publicat: 16.06.2016
Specialistul spune, de asemenea, că există o concordanţă între inteligenţa umană şi nevoia acesteia de a crede într-o entitate superioară.

Dr. Satoshi Kanazawa, psiholog în cadrul Şcolii de Economie şi Ştiinţe Politice din Londra, susţine că fidelitatea bărbaţilor faţă de partenerele lor se află în strânsă legătură cu inteligenţa pe care aceştia o au. Teoria sa se bazează pe o presupunere conform căreia ,,bărbaţii au fost dintotdeauna poligami”. 

Cercetătorul de origine japoneză susţine, însă, că acest comportament nu se mai întâlneşte astăzi atât de des în rândul bărbaţilor, pentru că cei mai inteligenţi dintre ei s-au adaptat unui stil de viaţă monogam, considerat de societăţile actuale ca fiind un pas important în evoluţia umană. Prin urmare, este foarte posibil ca bărbaţii care nu pot fi monogami şi îşi înşeală partenerele să aibă un IQ mai mic decât cei care reuşesc să facă acest lucru. 

Conform aceleiaşi teorii, legătura dintre fidelitate şi inteligenţă nu se aplică în cazul femeilor, deoarece acestea au fost considerate fidele partenerilor lor, pe tot parcursul istoriei, chiar şi în cazul societăţilor poligame. 

Kanazawa a analizat totodată şi concordanţa dintre religiozitatea unei persoane şi nivelul acesteia de inteligenţă. Cercetătorul a aflat astfel că ateii au un IQ mediu de 103, în timp ce oamenii foarte religioşi fuseseră notaţi, în medie, cu 97 de puncte. 

Specialistul susţine că persoanele mai inteligente sunt mult mai deschise la provocări şi, prin urmare, nu mai simt nevoia de a găsi sprijinul unei entităţi superioare. Pe de altă parte, cei mai puţin inteligenţi sunt mult mai conservatori, motiv pentru care caută întotdeauna ajutorul Divinităţii. 

,,Oamenii au fost dintotdeauna programaţi să fie paranoici şi cred în Dumnezeu pentru că sunt paranoici. Acest comportament s-a dovedit a fi extrem de eficient în momentele în care bărbaţii trebuiau să îşi protejeze familiile şi să fie vigilenţi în faţa pericolelor potenţiale. Prin urmare, copiii mult mai inteligenţi au tendinţa să îşi depăşească nevoia naturală de a crede în Dumnezeu şi devin atei”, susţine Dr. Satoshi Kanazawa.

Sursa: Mail Online 

Vă mai recomandăm şi: Ce se întâmplă cu creierele celor care cred în Dumnezeu?

                                             Sunt oamenii programaţi să creadă în Dumnezeu? VIDEO

                                              „Nu Dumnezeu a creat Universul!”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase