Home » D:News » Această temă pentru acasă a unui copil de 10 ani a uimit Internetul. ”Matematicienii încă nu mi-au răspuns” – FOTO

Această temă pentru acasă a unui copil de 10 ani a uimit Internetul. ”Matematicienii încă nu mi-au răspuns” – FOTO

Publicat: 19.06.2016
Acest item a fost fotografiat din tema pentru acasă, la matematică, a unui copil de 10 ani din Marea Britanie.

Itemul cere să se „calculeze perimetrul formelor rectilinii compozite”.

Încurcat de întrebare, copilul şi-a întrebat tatăl, care a fost şi el derutat de întrebare, în ciuda faptului că deţinea calificări în matematică şi economie.

Tatăl copilului a postat întrebarea pe Facebook, în speranţa că va obţine o rezolvare corectă  a problemei. Până acum, doar câţiva oameni au reuşit să o rezolve.

„Am petrecut o oră încercând să o rezolv, dar mi-a fost imposibil”, a declarat tatăl copilului pentru Manchester Evening News.

„Eu chiar am trimis poze cu problema unui prieten care a primit o diplomă de gradul I în economie. Şi el a fost uimit de cerinţele problemei. Un cuplu de prieteni sunt profesori de matematică, aşa că le-am trimis-o şi lor, dar până acum nu mi-au răspuns”.

În ciuda confuziei în masă, unii oameni spun că răspunsul este 44 în cazul ambelor întrebări. Cea de a doua întrebare pare a fi cea mai confuză deoarece necesită  mai multe măsuri pentru a o rezolva. În al doilea rând, este ambiguu ce latură are dimensiunea de „2cm”? Unii internauţi au presupus că partea verticală mai mică este cea la care se referă cei ”2 cm” înscrişi în datele problemei.

Ţie ce răspuns îţi dă?

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase