Home » D:News » Noua armă nucleară a Chinei. Primele imagini au fost dezvăluite-FOTO

Noua armă nucleară a Chinei. Primele imagini au fost dezvăluite-FOTO

Publicat: 25.06.2016
Noul submarin de atac al Chinei este una dintre cele mai secrete platforme militare. Omenirea a primit prima mostră a proiectului.

Forţele navale chineze au dezvăluit o imagine a submarinului ,,Shang’’ tipul 093B, care poate lansa rachete vertical către nave inamice şi alte ţinte.

Modelul îmbunătăţeşte capacitatea atacurilor militare submarine, ambarcaţiunea fiind mult mai silenţioasă şi rapidă.

Conform blogului Popular Science, descoperirea marchează un eveniment extrem de rar.

Submarinul,,Shang’’ tipul 093B

Este cunoscut faptul că anul trecut au fost lansate trei modele de submarine 093B SSNs. Deşi intenţia a fost ca submarinele să fie silenţioase, modelul 093s era echipat cu reactoare gălăgioase şi sistem de propulsie, care înrăutăţeau situaţia când submarinul prindea viteză.

Noua versiune a submarinului foloseşte materiale metalice avansate, iar renunţarea la reactoare  a redus nivelul de zgomot.

Foarte puţine îmbunătăţiri  au fost însă dezvăluite în imaginea prezentată, articolul, însă, prezintă alte îmbunătăţiri notabile. Printre care un sistem vertical de lansare, instalat în spatele turnului de control. Sistemul vertical poate lansa rachete mult mai rapid în cazul atacurilor aeriene sau asupra armelor subacvatice. Însă submarinul va avea în continuare rachete lansate prin tubul  torpilă.

În imagine, marinarii pot fi văzuţi în timp ce încarcă o rachetă în tub. Submarinul 093B are o bază lată, reprezentativă pentru navele de luptă moderne. Ambarcaţiunea ar putea dispune de senzori, instalarea suporţilor pe lateralul carenei ar indica montarea sonarelor laterale pentru a identifica navele de luptă inamice.

Noile îmbunătăţiri aduc dezvoltarea armatei chineze la nivelul  altor puteri marine, precum Statele Unite ale Americii şi Japonia. Ţara lucrează deja la dezvoltarea unui nou model de submarin de atac, modelul 095, care ar putea fi lansat înainte de 2020.

Sursa: Mail Online, Popular Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase