Home » D:News » Alimentele care te îngraşă cel mai mult vara

Alimentele care te îngraşă cel mai mult vara

Alimentele care te îngraşă cel mai mult vara
Publicat: 01.07.2016
Este adevărat că majoritatea persoanelor sunt mai active vara, dar asta s-ar putea să nu fie suficient pentru a arde caloriile în plus.

Este dificil de imaginat vara fără ieşiri la grătar, cocktailuri la terase, meciuri şi bere sau înghetaţă în fiecare zi, dar pe lângă plăcerea pe care o oferă, cele mai populare alimente în sezonul estival pot aduce şi kilograme în plus.

Este adevărat că majoritatea persoanelor sunt mai active vara, dar asta s-ar putea să nu fie suficient pentru a arde caloriile în plus. Este important să faci cât mai multă mişcare, dar este dificil să-ţi menţii trupul gata de plajă, mai ales dacă faci abuz de aceste bunătăţi de vară. Încearcă să faci zilnic cel puţin 30 de minute de mişcare pentru a-ţi menţine greutate sub control.

Nutriţioniştii au căzut de acord că aceste alimente pot îngrăşa cel mai mult vara. Într-adevăr, acestea îşi găsesc locul într-o dietă sănătoasă, dar doar dacă le consumi în cantităţi mici şi nu foarte des, potrivit CSID.

Carnea la grătar

Grătarul poate sabota talia. 500 de grame de grătar vin la pachet cu un număr impresionant de calorii – 1540 şi 124 de grame de grăsime. Un cheeseburger mediu are 750 de calorii şi 45 de grame de grăsimi. Vestea bună este că te poţi bucura de grătar fără griji dacă optezi pentru muşchi de porc, piept de pui fără piele sau carne de vită slabă.

Hot dog şi cârnaţi

Hot dog-ul şi cârnaţii conţin foarte multe grăsimi şi sare. Un hot dog are 280 de calorii, 15 grame de grăsime şi 1,250 mg de sare. O alegere mai sănătoasă o reprezintă carnea de pui şi de curcan.

Puiul prăjit

O găleată de pui prăjit poate părea o idee bună de cină după o zi obositoare la birou, dar efectele asupra taliei şi arterelor tale ar trebui să te pună pe gânduri. Aşa că în locul aripioarelor picante, optează pentru piept de pui la grătar, fără piele. Diferenţele nutriţionale între cele două sunt uriaşe.

Piept de pui la grătar, fără piele (100 grame): 167 calorii, 7 grame de grăsime
Piept de pui prăjit (100 grame): 360 de calorii, 21 grame de grăsime

Citeşte continuarea în CSID

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase