Home » D:News » Pentru o viaţă mai sănătoasă, un primar din România face un experiment inedit

Pentru o viaţă mai sănătoasă, un primar din România face un experiment inedit

Publicat: 07.07.2016
Primarul a primit o serie de încurajări din partea prie.tenilor

Primarul oraşului Pecica, Petru Antal, a renunţat timp de şase luni, cu începere din ziua de marţi, la telefonul mobil şi conturile de Facebook şi va merge mai mult pe jos şi cu bicicleta, în cadrul unui experiment pentru o viaţă mai sănătoasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„De azi dimineaţă mi-am închis conturile pe Facebook, mi-am închis telefoanele mobile. Cetăţenii sau oricine doreşte să ia legătura cu mine mă poate găsi pe telefonul fix al primăriei, de la ora 8 până la ora 16, stau la dispoziţia tuturor oamenilor şi în continuare, dar cred că aceste măsuri pe care le-am luat îmi vor uşura viaţa de zi cu zi, voi putea fi mai mult împreună cu familia şi pot să-mi fac şi alte lucruri pe care până în acest moment nu le-am putut face”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Pecica, Petru Antal.

Şi pentru a completa stilul de viaţă mai sănătos, edilul promite că în următoarea jumătate de an va merge mai mult cu bicicleta şi pe jos, şi mai puţin cu maşina.

„Voi circula mai ales cu bicicleta şi pe jos şi cât se poate de puţin cu maşina. În ceea ce priveşte deplasările din afara oraşului, voi experimenta în aceste şase luni circulaţia cu transportul public: cu autobuzul, cu tramvaiul şi cu trenul. Tot sub semnul unui mod de viaţă sănătos, vreau să fac sport în timpul liber. O altă propunere importantă este să petrec mai mult timp cu familia şi sunt convins că respectând cele de mai sus, voi reuşi acest lucru”, a postat Petru Antal pe contul său de Facebook.

Foto: Glasul Aradului, glsa.ro

Primarul a primit o serie de încurajări din partea prietenilor, care i-au transmit „mii de felicitari pt planul tau..este extraordinar!!si sper sa fii un exemplu pentru multi pecicani carora le este rusine sa circule cu bicicleta sau pe jos!!!mult succes!!”, în vreme ce alţii i-au transmis că „Back in time (Înpoi în timp – n.r.), eu nu cred” sau că „Din păcate va fi foarte greu să renunţi la telefonul mobil… Nu mai este un lux, este o necesitate…”.

Un alt prieten virtual i-a transmis că „Respect alegerea ,dar sunt trista ,,m-am obisnuit atunci cind am nevoie de primarul meu ii dau un telefon si el incearca sa imi rezolve problemele ,,acum ma simt abandonata !!!oricum, succes domnule primar !!”.

Alţi prieteni i-au scris primarului că înoată împotriva curentului, că va rezista mai puţin de cât şi-a propus fără Facbook, dar că va fi mai complicat fără telefonul mobil.

Edilul spune însă că a fost mai liniştit fătă tehnologie.

„A fost o zi liniştită, chiar foarte liniştită, oamenii au început să mă sune la primărie, am avut în jur de 20 de apeluri, care până în acest moment mă căutau pe telefonul mobil, dar au început să sune la primărie, este identic ca şi cu telefonul mobil, doar că nu mai sunt sunat de 200-300 de oameni într-o zi, ci numai de 20-30”, a precizat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Pecica, Petru Antal.

Primarul a păstat totuşi un număr de telefon fix acasă la care poate fi contactat în cazuri de urgenţă.

Petru Antal este primar al oraşului Pecica din aprilie 2009, iar 2004-2009 a fost viceprimar al oraşului.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase