Home » D:News » Top alimente care pot ameliora durerea, fără efecte adverse

Top alimente care pot ameliora durerea, fără efecte adverse

Top alimente care pot ameliora durerea, fără efecte adverse
Publicat: 08.07.2016
Pentru cei care trec prin experienţa durerilor zilnice din cauza artritei, migrenelor sau a altor afecţiuni cronice, natura le oferă alimente care pot fi de ajutor, fără efecte adverse.

Fie că este vorba de o durere a articulaţiilor după un antrenament intens sau de începutul unei răceli neplăcute, studiile ştiinţifice sugerează că anumite alimente ar putea fi la fel de benefice ca medicamentele.

Fructele, legumele, condimentele şi seminţele pe care încercăm să le introducem în dieta noastră zilnică au şi propietăţi anti-inflamatorii. În timp ce unele alimente (printre care ciocolata, ouăle, grâul, carnea şi porumbul) pot cauza inflamaţii, există dovezi că altele le pot preveni şi ameliora.

Potrivit CSID, acestea este o listă cu cele mai puternice alimente care ameliorează durerile de orice fel.

Ghimbir

Un ingredient des întâlnit în medicina tradiţională, această rădăcină este cunoscută pentru propietăţile sale anti-greaţă şi de calmare a stomacului. Însă, ghimbirul este de asemenea de ajutor în diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare şi crampe menstruale. Ghimbirul s-a dovedit un analgezic şi un anti-inflamator natural foarte bun, asemănător ibuprofenului, fără efecte adeverse.

Un supliment zilnic de ghimbir sub formă de pulbere a demonstrat că diminuează durerile cauzate de efort fizic prin suprimarea producţiei organismului de compuşi toxici cunoscuţi pentru provocarea inflamaţiilor şi leziunilor la nivelul articulaţiilor. O pastă de ghimbir poate fi la fel de eficientă atunci când este aplicată pe articulaţiile dureroase şi muşchi.

Afine

Aceste fructe delicioase au nenumăraţi fitonutrienţi care luptă împotriva inflamaţiilor şi ameliorează durerea. Afinele îngheţate au aceeaşi nutrienţi ca şi cele proaspete. Afinele sunt recomandate în cazurile de indigestie, de dureri de stomac, împotriva afecţiunilor intestinale şi diareei. Aceste fructe sunt recomandate de asemenea împotriva pietrelor la rinichi, în cazul acceselor insoţite de dureri puternice. Afinele proaspete trebuie consumate şi în caz de reumatism sau de tulburări metabolice. Alte fructe cu un conţinut ridicat de antioxidanţi şi polifenoli (printre care căpşunile şi portocalele) pot ameliora durerea.

Seminţe de dovleac

Seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care poate fi de ajutor în cazul migrenelor. În plus, acestea pot preveni şi ameliora osteoporoza. Datorită conţinutului bogat în magneziu, fosfor şi zinc, seminţele de dovleac sunt utile în mineralizarea oaselor, a dinţilor şi în afecţiuni ale prostatei (prostatită şi adenom de prostată). Acestea întăresc organismul în faţa pericolului pe care îl reprezintă infecţiile şi reglează temperatura corpului.

Somon

Peştele de apă rece (hering, macrou, ton, somon, sardine) oferă nenumărate beneficii pentru sănătate. Cu propietăţi ani-inflamatorii şi acizi graşi omega 3, somonul nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Un consum regulat de somon contribuie la o inimă sănătoasă, luptă împotriva durerilor cronice de spate şi de gât şi ajută la vindecarea leziunilor. Este de ajutor şi în cazul durerilor de articulaţii sau pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă. Nutriţioniştii recomandă evitarea unor peşti precum tilapia sau somnul – nivelul ridicat de acizi graşi Omega 6 ar putea contribui la inflamaţii.

Turmeric

Curcumina, un compus activ responsabil de culoarea portocalie a turmericului, poate avea efect şi asupra unui număr de procese din organism, inclusiv inflamaţia. Curcumina blochează căile metabolice responsabile de producerea compuşilor generatori de inflamaţie şi durere. Există studii care au arătat că administrarea unui supliment pe bază de curcumină persoanelor care sufereau de artrită reumatoidă sau osteoartrită le-a ameliorat simptomele.

Astfel, aceştia au putut merge mai bine, fără efectele adverse ale medicamentelor. Piperul negru poate fi de ajutor în absorbţia acestui compus. Poţi încerca să adaugi în ceai un mix de turmeric, piper negru, ghimbir şi miere de albine.

Vezi continuarea în CSID!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase