Home » D:News » Motivul pentru care acneea ar putea deveni NETRATABILĂ

Motivul pentru care acneea ar putea deveni NETRATABILĂ

Motivul pentru care acneea ar putea deveni NETRATABILĂ
Publicat: 11.07.2016
Acneea este o problemă a tenului care se manifestă la foarte multe persoane, tot mai mult în ultimii ani.

Medicii britanici avertizează că această afecţiune ar putea deveni rezistentă la tratamentul cu antibiotice, dacă va continua prescrierea acestor medicamente pe o perioadă lungă de timp, potrivit BBC.

Un studiu recent realizat de cercetătorii din Marea Britanie arată că în viitor s-ar putea ajunge la dezvoltarea unei tulpini numită „super acnee”, care nu va mai răspunde la niciun fel de antibiotic. Astfel, medicii avertizează că dacă un tratament nu dă rezultate în decurs de trei luni de zile, pacienţii ar trebui să se prezinte la specialiştii dermatologi, mai ales din cauza riscului crescut de dezvoltare a cicatricilor. 

„Este cu siguranţă o preocupare pe care atât pacienţii, cât şi medicii specialişti ar trebui să o ia în serios”, a explicat medicul dermatolog Heather Whitehouse. 

Un studiu prezentat în cadrul Conferinţei British Association of Dermatologists, desfăşurată în Marea Britanie, arată că medicii au prescris tratamente pe baza de antibiotice persoanelor care aveau acnee pentru o perioada de şase luni şi jumătate înainte să îi trimită pe aceştia la medicii dermatologi. 

La respectiva conferinţă a fost prezentat cazul unui pacient căruia i-au fost prescrise atibiotice pentru tratarea acneei pentur o perioadă de 7 ani. 

„Această abordare ar putea determina aparţia unei bacterii intitulate „Propionibacterium acnes” care va îngreuna tratarea problemelor tenului. Ceea ce este îngrijorător este că utilizarea antibioicelor pe cale orală duce la dezvoltarea rezistenţei unor bacterii care au legătură cu acneea”, a explicat medicul care a condus acest studiu, Alison Layton. 

Medicii susţin că antibioticele sunt doar o alternativă la tratarea problemelor de ten, însă, dincolo de ele, există şi alte opţiuni. Aflată într-o fază incipientă, acneea poate fi tratată cu diverse creme. De asemenea, cremele ar trebui să ia locul antibioticelor, odată ce acestea îşi fac treaba.  

„Ceea ce dorim nu este să stopăm recomandarea tratamentelor pe beză de antibiotice pentru problema acneei, ci să fim mai responsabili atunci când prescriem astfel de tratamente”, concluzionează Heather Whitehouse. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase