Home » D:News » Cum te poţi îmbolnăvi din cauza patului tău

Cum te poţi îmbolnăvi din cauza patului tău

Cum te poţi îmbolnăvi din cauza patului tău
Publicat: 13.07.2016
În interiorul patului există o mulţime de substanţe contaminante - bacterii, ciuperci şi alergeni.
Iată ce se ascunde în patul tău:
 
Praf cu fecale de acarieni
 
Patru din cinci case din Statele Unite au cel puţin un pat cu particule de praf de acarieni, conform Asociaţiei de Pneumologie din SUA, însă problema cea mai mare nu o constituie acarienii în sine ci fecalele lor. „Excrementele de acarieni sunt extrem de alergene”, a declarat Dr. William Berger, membru în Academia Americana de alergii, astm bronşic şi Imunologie.
 
Chiar dacă nu eşti o persoană alergică la fecale de acarieni – şi numai un test pentru depistarea alergiilor îţi poate spune cu siguranţă acest lucru – acestea te pot irita în continuare, aşa cum piperul suflat în nas sau ochii te-ar irita. Ca soluţie: Asociaţia Americană de Pneumologie recomandă pentru limitarea acarienilor, pe lângă o igienă mai bună a aşternuturilor, înlăturarea covoarelor şi chiar spălarea pardoselii.
 
Mucegai şi ciuperci
 
Brendan Boor, un profesor asistent de inginerie civilă la “Purdue University College of Engineering” studiază în cadrul jobului său paturile. El a confirmat că cercetările arată cum paturile conţin mucegai, ciuperci şi bacterii, aceşti agenţi contaminanţi fiind mai mici decât diametrul firului de păr.
 
Doar datele despre ciupercile găsite în pat sunt uimitoare. Un studiu a analizat 10 perne folosite cel puţin un an şi jumătate, utilizate în mod regulat / normal, şi a constatat că acestea au avut împreună 47 de specii de ciuperci. Soluţie: Ca specialist el recomandă introducerea unui purificator de aer cu un filtru HEPA chiar lângă pat.
 
Citeşte continuarea articolului pe csid.ro
 
Vă mai recomandăm şi: Este bine să mănânci în pat?
 
                                             NASA i-a dat 13.000 de dolari unui bărbat să stea în pat 70 de zile. Care a fost motivul
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase