Home » D:News » Când sunt periculoase secreţiile vaginale

Când sunt periculoase secreţiile vaginale

Când sunt periculoase secreţiile vaginale
Publicat: 19.07.2016
Orice femeie are secreţii vaginale şi trebuie ştiut că acesta este un lucru normal. Aceste secreţii chiar au rolul şi importanţa lor, pentru că au menirea de a elimina bacterii, păstrând în felul acesta vaginul curat, dar prevenind în acelaşi timp şi instalarea feluritelor infecţii.
Doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, ne spune când trebuie să ne ridice semne de întrebare secreţiile vaginale.
 
Atunci când are loc o schimbare de cantitate, culoare sau miros a secreţiilor este clar ca a apărut o problemă ce ar trebui investigată de medicul specialist. Apariţia acestor probleme este însoţită de cele mai multe ori şi de alte simptome, cum ar fi mâncărimi, usturimi sau dureri în timpul actului sexual.
 
De asemenea, există şi cazuri când secreţiile sunt diferite faţă de obicei, dar acest lucru este normal, iar asta se poate întâmpla atunci când femeia este însărcinată, uneori posibil când alăptează din pricina transformărilor hormonale prin care trece organismul sau în perioadele de stres intens.
 
Când trebuie să mergi la medic datorită secreţiilor vaginale
 
Există secreţii vaginale care este evident că ascund o problemă şi acestea trebuie să te trimită direct la medicul specialist.
 
– Secreţiile care conţin sânge. De fapt, orice tip de sângerare în afara perioadelor de menstruaţie ar trebui să ridice semne de întrebare şi ar trebui investigate la medicul ginecolog. Ele pot ascunde cauze multiple, pentru care medicul va institui tratamentul adecvat.
 
– Secreţii de culoare gri deschis. Indică de cele mai multe ori o infecţie. Trebuie văzut însă ce tip de infecţie şi mai trebuie avut grijă la igiena personală.
 
– Scurgerea galben-verzuie sau maro deschis. Dacă este însoţită de dureri sau usturimi la urinare, este aproape sigur că este vorba despre infecţia cu Trichomonas. Desigur, diagnosticul cert nu se poate pune decât în cabinetul medicului.
Iar în cabinetul medicului, metoda de diagnostic este prelevarea de secreţie din cervix, pentru analiza acesteia şi pentru efectuarea testului Babeş-Papanicolau. 
În funcţie de tipul infecţiei, pacienta va primi un tratament specific.
 
Majoritatea infecţiilor au simptome neplăcute, de aceea ele sunt, evident, mai bine de evitat. Câteva metode simple prin care puteţi face acest lucru sunt igiena riguroasa, sex protejat, mai ales dacă este vorba despre parteneri multipli, nu folosiţi geluri de duş parfumate pentru spălăturile interne, întrucât acestea fac mai mult rău decât bine, pentru că mai degrabă distrug flora bacteriană decât să dezinfecteze.

Sursa: csid.ro

Vă mai recomandăm şi: S-a născut fără vagin, dar va avea o viaţă sexuală normală. Intervenţia care a salvat-o pe tânără

                                             Primele vagine artificiale, realizate în laborator, au fost transplantate cu succes unor tinere care sufereau de o afecţiune rară

                                             Unde s-ar afla în realitate punctul G, ”responsabil” de o plăcere puternică

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase