Home » D:News » 5 Motive pentru care merită să participi la un triatlon

5 Motive pentru care merită să participi la un triatlon

5 Motive pentru care merită să participi la un triatlon
Publicat: 28.07.2016
Triatlonul este unul dintre cele mai în trend sporturi de masă, care a cucerit în ultimii ani mii de iubitori ai sportului din Romănia. Este un sport complex care presupune parcurgerea consecutivă a 3 discipline - înot, ciclism şi alergare.

Şi chiar dacă a început ca fiind un sport dedicat sportivilor semi-profesionişti, în ultimii ani cursele de triatlon, au deschis categorii speciale pe distanţe scurte şi accesibile, pentru ca toţi iubitorii sportului să se bucure de această experienţă, potrivit CSID.

Pe lângă faptul că vei obţine cea mai bună formă fizică, experienţa participării la un triatlon va fi ‘’life changing’’ pentru tine. De ce? Iată mai jos 5 motive:

1. O nouă modalitate de a fi fit – Cele 3 sporturi sunt complementare şi te ajută să îţi lucrezi toate grupele musculare şi să îţi stimulezi metabolismul, pentru că vei îmbina antrenamente cardio, de forţă şi de anduranţă.

2. Îţi depăşeşti limitele – Îţi vei demonstra că poţi să faci orice îţi propui, chiar şi să termini un triatlon, şi asta te va ajuta să ai o încredere în tine de neegalat.

3. Eşti mai cool – Triatlonul nu este doar un sport, ci şi un stil de viaţă. Se spune despre triatlonişti că sunt o comunitate aparte unde prietenia şi sportivitatea sunt la mare preţ, aşa că vei avea ocazia să cunoşti oameni interesanţi şi în acelaşi timp, să devii un role-model în grupul tău de prieteni.

4. Focus maxim, 0 scuze – Se spune că pentru a ajunge la destinaţie trebuie să ştii unde vrei să ajungi. Pregătirea pentru o cursă la care eşti deja înscris te ajută să ai un obiectiv pentru care te pregăteşti. Când ştii că peste o lună trebuie să termini o cursă la care eşti înscris, cu siguranţă că nu vei mai amâna antrenamentele şi îţi va fi mai uşor să îţi păstrezi focusul.

5. Mai bun la job – Conform primului studiu ce vizează sporturile de anduranţă din România, desfăşurat de www.adrenallina.ro, peste 50% dintre practicanţii triatlonului au spus că au devenit mai organizaţi şi mai energici la job şi peste 30% şi-au dezvoltat un sistem de time management mai bun.

Mai multe detalii despre triatlon şi competiţia din toamnă de la Mamaia se pot găsi accesând pagina www.trichallenge.ro.

Sursa: CSID

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase