Home » D:News » Tesla Motors a inaugurat cea mai mare fabrică din lume. Ce produse urmează să fie fabricate aici – FOTO+VIDEO

Tesla Motors a inaugurat cea mai mare fabrică din lume. Ce produse urmează să fie fabricate aici – FOTO+VIDEO

Publicat: 29.07.2016
Prin inaugurarea acestui centru de producţie, Elon Musk îşi propune să faciliteze accesul oamenilor la electricitatea obţinută cu ajutorul energiei solare.

Unul dintre cele mai mari planuri ale Tesla Motors tocmai a devenit realitate: în deşertul Nevada a fost inaugurată o secţiune a Gigafactory, un complex industrial estimat la 5 miliarde de dolari care va dubla practic producţia mondială de baterii litiu-ion. În momentul de faţă, construcţia este finalizată în proporţie de 14%, însă, atunci când va fi finalizată, ea va deveni una dintre cele mai mari structuri realizate vreodată, deoarece va ocupa o suprafaţă de aproximativ 900.000 de metri pătraţi. 

În cadrul fabricii va activa o Palo Alto, secţia regională din California a celor de la Tesla Motors şi tot aici se va afla centrul de producţie al Tesla Powerwall, structură axată pe fabricarea sistemelor de alimentare cu energie solară. 

Gigafactory, în primele stadii de construcţie (Foto:techinsider.io/Tesla)

Reprezentanţii companiei americane susţin că Gigafactory va produce până în anul 2018 baterii litiu-ion la un preţ cu 30% mai mic faţă de cel actual. În tot acest timp, Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, spune că în noua fabrică va avea cel puţin 10.000 de angajaţi, în următorii trei sau patru ani. 

Principala activitate desfăşurată în noua fabrică va fi producerea de baterii pentru noul automobil Tesla, Model 3, ce urmează să fie livrat începând cu ultimele luni ale lui 2017. În acest sens, americanii colaborează cu Panasonic, companie care a investit deja în centrul din Reno, în deşertul Nevada, circa 1,6 miliarde de dolari. 

Gigafactory (Foto:techinsider.io/YouTube/Black66)

În apropierea fabricii, aproximativ 1000 de muncitori continuă să extindă construcţia Gigafactory, dat fiind faptul că Tesla Motors plănuieşte ca, până la jumătatea anului viitor, să finalizeze 31% din structura întregii fabrici. La final, întreaga clădire urmează să fie protejată cu un acoperiş prevăzut cu panouri solare. 

Producătorii americani spun că vor fabrica baterii în cuantum de 35 gigawaţi-oră până în anul 2018. Această cantitate este echivalentă cu întreaga producţie mondială de energie electrică în anul 2014. Mai mult decât atât, Elon Musk spune că centrul din Nevada ar putea produce chiar şi 150 de gigawaţi-oră, dacă ar fi nevoie. 

Sursa:dailymail.co.uk

CEO-ul american a menţionat, de asemenea, că, într-un singur an, vor ieşi din fabrică mai multe baterii decât au fost produse la nivel mondial în anul 2013. Mai mult decât atât, atunci când va fi finalizată, Gigafactory va fi fabrica cu cea mai mare suprafaţă din lume. 

Planul principal al lui Elon Musk este de a produce în cadrul Gigafactory baterii care vor permite scăderea semnificativă a preţului de producţie pentru automobilele alimentate în mod exclusiv cu energie electrică. De asemenea, americanii îşi propun să fabrice în centrul din Nevada baterii care vor asigura alimentarea cu electricitate a locuinţelor la un preţ accesibil. 

Sursa:dailymail.co.uk

În momentul de faţă, activitatea de producţie a celor de la Tesla Motors se desfăşoară în Freemont, California, însă americanii spun că centrul de aici nu ar putea satisface nevoile viitoare ale companiei. 

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: IMAGINI uimitoare. Cum se descurcă pilotul automat al noii maşini Tesla în traficul din New York

                                             Şoferul unei Tesla a murit într-un accident rutier în timp ce maşina se afla pe pilot automat – VIDEO

                                             Un şofer prins dormind la volanul unui Tesla cu autopilotul pornit – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase