Home » D:News » Podurile ficţionale de pe bancnotele europene au fost construite în realitate – GALERIE FOTO

Podurile ficţionale de pe bancnotele europene au fost construite în realitate – GALERIE FOTO

Podurile ficţionale de pe bancnotele europene au fost construite în realitate – GALERIE FOTO
Publicat: 01.08.2016
În 2002, Banca Centrală Europeană a introdus şapte noi bancnote în Uniune. Pe spatele fiecarei bancnotă era reprezentat un pod.

Conform Băncii Centrale Europene, podul a semnificat colaborarea dintre Europa şi restul lumi, dar cel mai important a semnificat legătura dintre ţările din Europa. Niciunul dintre aceste produri nu a existat.

Decizia de a tipări pe bancnote poduri a fost luată în considerare în momentul în care s-a realizat că era imposibil să tipărească monumente arhitecturale specifice fiecărui stat dintre cele 12 membre ale Uniunii Europene.

Galerie foto

vezi galeria
9 foto

Pentru a nu exclude nici un stat, Institutul Monetar European a decis să tipărească poduri imaginare, prin care erau reprezentate diferite stiluri de-a lungul timpului din Europa.

Designer-ul australian, Robert Kalina, a fost însărcinat să creeze şapte poduri diferite reprezentative pentru perioade diferite prin stilul: baroc, clasic, gotic romanic, rococo şi cel modern din secolul XX.

Robert Kalina a realizat o treabă minunată, dar în 2011, într-un oraş olandez unul dintre poduri a fost construit în realitate.

Designer-ul Robin Stam a sugerat ideea consiliului din Rotterdam, care a acceptat-o imediat, susţinând proiectul. Oraşul Spijkenisse, din suburbia Rotterdam-ului, fiind locul ales.

Cu ajutorul unei echipe mici de ingineri şi designeri, Robin Stam a reuşit să recreeze podurile exact ca în imagine, păstrându-le aceleaşi culori aprinse. Stam afirmă că unii au considerat că podurile sunt urâte, însămajoritatea au văzut ideea ca fiind indrăzneaţă şi amuzantă, inclusiv oficialii  Băncii Centrale Europene şi Robert Kalina, designer-ul oficial din spatele bancnotelor europene.

,,Este o idee foarte amuzantă,” a declarat Rober Kalina.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase