Home » D:News » Riscul la care se expun cei care urmăresc, fără pauză, mai multe episoade dintr-un serial

Riscul la care se expun cei care urmăresc, fără pauză, mai multe episoade dintr-un serial

Riscul la care se expun cei care urmăresc, fără pauză, mai multe episoade dintr-un serial
Publicat: 30.07.2016
Vizionarea continuă a serialelor TV ar putea fi mortală, susţin cercetătorii. Mai mult de 5 ore petrecute zilnic în faţa televizorului cresc riscul formării unui cheag de sânge cu aproximativ 70%.

Oamenii de ştiinţă japonezi au descoperit că adulţii care au petrecut cel puţin 5 ore zilnic în faţa televizorului au cu 70% mai multe şanse de a muri din cauza unui cheag de sânge la plămâni. Oamenii care se expun cel mai mult acestor riscuri sunt cei care vizionează mai multe episoade ale unui serial „într-o singură tură”. Cercetătorii îi îndeamnă pe cei care urmăresc mai multe episoade din Game of Thrones sau House of Cards să oprească televizorul după fiecare oră şi să îşi întindă picioarele.

Studiul, realizat de o echipă de academicieni de la Universitatea din Osaka, a fost făcut pe 86.000 de femei şi bărbaţi. Aceştia au fost urmăriţi timp de 19 ani, identificându-se cât de mult se uită la televizor în fiecare zi, notează Daily Mail.

În această perioadă, 56 au murit din cauza emboliei pulmonare – un cheag de sânge la plămâni care se dezvoltă după perioade lungi de inactivitate. Această problemă se dezvoltă la picior, apoi se deplasează la artera principală care leagă inima de plămâni, blocând sângele să mai circule. Simptomele includ o durere bruscă în piept, dificultăţi de respiraţie, senzaţie de leşin sau tuse.
 
„După o oră, să se ridice în picioare, să meargă, sau să-şi întindă picioarele pentru a-şi relaxa muşchii”, spune Dr. Hiroyasu Iso, profesorul care a condus studiul.
 
Acest sfat este valabil şi pentru pasagerii de avion sau cei care circulă pe distanţe lungi,  ei fiind îndemnaţi să se plimbe pe culoar şi să apese de pe un picior pe altul.
 
Sursa: Gândul
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase