Home » D:News » Cum ne vor lăsa computerele fără electricitate

Cum ne vor lăsa computerele fără electricitate

Cum ne vor lăsa computerele fără electricitate
Publicat: 01.08.2016
Computerele vor ajunge să folosească în 2040 mai multă energie electrică decât va putea genera întreaga omenire susţin experţi în tehnologie.

Un scenariu de coşmar care s-ar putea traduce prin aceea că omenirea va fi pur şi simplu în imposibilitatea de a alimenta sistemele care o ţin în viaţă scrie  the sun.co.uk.

În epoca modernă oamenii depind de computerele pe care le folosesc pentru a-şi face uşura toate activităţile de la cumpărarea de produse alimentare până la gasirea unui partener. 

Dar actualul mare boom digital s-ar putea încheia cu scâncet dezamăgitor, deoarece omenirea ar putea ajunge  în imposibilitatea de a produce suficientă energie pentru a menţine toate computerele care vor exista au avertizat experţii citaţi de cotidianul britanic.

Astfel, un studiu realizat de importanta ascociaţie tehnică ”Semiconductor Industry Association” arată că acaesta societate depndentă de computere va rămâne fără energie electrică până în 2040.

„Societatea dependentă de computere nu va fi sustenabilă după  2040, atunci când energia necesară pentru calculatoare va depăşi producţia de energie estimată de pe glob”, scriu autorii studiului.

 ”Semiconductor Industry Association” este o organizaţie care se întruneşte în fiecare an pentru a dezvolta noi tehnologii prin care tranzistorii din circuitele computerelor pot deveni tot mai mici. Iar acum nu vor mai avea de ce să dezvolte o astfel de tehnologie. Practic asociaţia producătorilor de componente anunţă sfârşitul unei ere în care computerele au ajuns din ce în ce mai rapide, iar tranzisorii din ce în ce mai mici.

Dacă studiul va fi confirmat firmele de tehnologie vor  trebui să se gândească la noi moduri de a face calculatoare suficient de puternice pentru a ţine pasul cu cererile din ce în ce mai mari ale consumatorilor.

„Autoturismele fără şofer şi medicina personalizată împreună cu nenumărate alte aplicaţii ale sistemelor inteligente sunt la orizont, şi pentru dezvolatarea acestora va fi nevoie de noi tehnologii care să consume mult mai puţin”  au adăugat reprezentanţii  ”Semiconductor Industry Association”. 

Anul 2040are o imensă rezonanţă în lumea cercetătorilor care dezvoltă noi tehnologii inteligente deoarece mulţi dintre specialişti cred că  atunci inteligenţa artificială va deveni la fel de dezvolatată ca cea umană, moment cunoscut sub denumirea de ”singularitate tehnologică”.

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase