Home » D:News » Acest obicei al femeilor creşte riscul de apariţie a cancerului ovarian

Acest obicei al femeilor creşte riscul de apariţie a cancerului ovarian

Acest obicei al femeilor creşte riscul de apariţie a cancerului ovarian
Publicat: 06.08.2016
Femeile ar trebui să aibă foarte mare grijă atunci când vine vorba despre igiena intimă. Un studiu recent, citat de The Independent, arată că femeile care folosesc duşul pentru a-şi spăla vaginul dezvoltă un risc de două ori mai mare de apariţie a cancerului ovarian decât cele care nu au acest obicei.

În cadrul acestei cercetări au fost incluse 40.000 de femei din Statele Unite şi Puerto Rico. Acestea au fost monitorizate timp de un an. La sfarşitul acestei perioade 154 dintre ele au fost diagnosticate cu cancer ovarian.

Între femeile care au primit acest diagnostic, ratele au fost duble în cazul celor care aveau obiceiul de a-şi spăla vaginul regulat. 

„Calitatea acestui studiu este una bună şi eu consider rezultatele sale ca fiind valide. Trebuie, bineînţeles, ca relaţia dintre duşurile intravaginale şi cancerul ovarian să fie studiate amănunţit. Ar fi bine ca acest tip de studiu să fie repetat”, susţine medicul ginecolog Ana Isabel Tergas. 

Aceasta spune, totodată, că femeile ar trebui să aibă tot timpul în minte faptul că există o relaţie între duşurile intravaginale riscul de apariţie a cancerului ovarian. De obicei, femeile care simt nevoia să apeleze la curăţarea vaginului în timpul duşului fac acest lucru din pricina unor infecţii care apar şi sunt deranjante pentru ele. Deşi acestea cred că prin intermediul acestei metode vor reuşi să scape de infecţii, lucrurile stau cu totul altfel. În urma acţiunii de curăţare se poate ajunge la inflamarea ţesuturilor, iar acest lucru conduce la crearea unui mediu propice dezvoltării cancerului ovarian. 

Duşurile intravaginale au devenit foarte populare în rândul femeilor, care pot cumpăra din supermarket diferite produse speciale de curăţare, cum ar fi gelurile intime. Aceste produse nu aduc beneficiile promise pe etichetă şi nu au neapărat o bază medicală. Mai degrabă, această „modă” a apărut odată cu stigmatul care spune că vaginul este o zonă murdară. 

Astfel, curăţarea acestei zone a fost corelată, de-a lungul timpului, cu apariţia a tot felul de infecţii, care, prin puterea lor de răspândire, ajung şi în alte părţi ale aparatului reproducător – uter, ovare sau a trompelor uterine. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase