Home » D:News » Răsturnare de situaţie la numai o săptămână de la lansare. Mega autobuzul ”revoluţionar” al chinezilor ar putea fi un fals

Răsturnare de situaţie la numai o săptămână de la lansare. Mega autobuzul ”revoluţionar” al chinezilor ar putea fi un fals

Răsturnare de situaţie la numai o săptămână de la lansare. Mega autobuzul  ”revoluţionar” al chinezilor ar putea fi un fals
Publicat: 11.08.2016
Este posibil ca evenimentul de lansare a lui TEB-1 să fi fost, de fapt, doar o minciună.

În urmă cu o săptămână, chinezii au anunţat testarea autobuzului ce poate circula deasupra şoselelor, permiţând autoturismelor să se deplaseze sub el. Jurnaliştii de la People’s Daily Online susţin, însă, că întregul eveniment a fost înscenat, motivând că ei nu au fost anunţaţi,  sub nicio formă, de lansarea vehiculului. 

Autobuzul a fost testat în data de 2 august, în oraşul chinez Qinghaungdao. În videoclipurile realizate în timpul evenimentului, vehiculul se deplasează aproximativ 300 de metri la o înălţime de 2 metri deasupra şoselei, iar pe sub el circulă două rânduri de maşini.

TEB-1 (Transit Elevated Bus – 1) are o lungime de 22 de metri, o lăţime de 7,8 metri şi o înălţime de 4,8 metri. Capacitatea de transport a prototipului este de 300 de persoane. 

În timpul testului realizat la Qinghuangdao, inginerii au analizat, în principal, sistemul de frânare şi nivelul de consum de combustibil al vehiculului. Cu toate acestea, recent, au apărut zvonuri conform cărora probele s-au desfăşurat fără aprobarea guvernului. 

Sursa:dailymail.co.uk

Conform jurnaliştilor de la Popular Mechanics, proiectul chinezilor a fost finanţat printr-un sistem de tip ,,peer to peer lending”, un tip de tranzacţie financiară efectuată în mod direct între persoane fizice, fără a mai fi nevoie de intermedierea unei instituţii financiare obişnuite. Din acest motiv, ziariştii din Beijing susţineau că lansarea autobuzului a fost, de fapt, o mare înşelătorie. 

Un alt motiv pentru care utilizarea mega autobuzului este pusă la îndoială este posibilitatea ca acesta să nu fie îndeajuns de înalt pentru a se deplasa deasupra tuturor vehiculelor aflate în trafic. În acest sens, se menţionează faptul că, în China, limita de înălţime pentru vehiculele aflate pe şosele este de 4 metri, în timp ce limita de înălţime pentru automobilele ce se pot deplasa sub TEB-1 este de numai 2 metri. 

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Mega autobuzul chinezesc care permite automobilelor să circule dedesubtul lui – VIDEO

                                    Mega autobuzul revoluţionar al chinezilor care permite automobilelor să circule dedesubtul lui a devenit realitate. Primele imagini video cu el

                                                Oraşele cu cel mai scump transport public din lume

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase