Home » D:News » Înainte şi după! Efectele dezastruoase ale Războiului Civil Sirian asupra unuia dintre cele mai vechi oraşe locuite din lume – Galerie Foto

Înainte şi după! Efectele dezastruoase ale Războiului Civil Sirian asupra unuia dintre cele mai vechi oraşe locuite din lume – Galerie Foto

Publicat: 14.08.2016
Început în ianuarie 2011, Răzvoiul Civil Sirian a provocat imense pierderi omeneşti şi materiale. Cele mai dezastruoase efecte se pot observa în locul din care a pornit totul.

Oraşul istoric Aleppo este unul dintre cele mai vechi oraşe locuite din lume, însă acum totul este o ruină. Războaiele civile din Siria, care au pornit cu cinci ani în urmă, au ucis sute de oameni, iar milioane şi-au părăsit locuinţele. Situl din Aleppo,  încadrat în Patrimoniul UNESCO, a fost printre cele mai distruse oraşe din timpul războaielor.

Galerie foto

vezi galeria
25 foto

În locul în care erau amplasate bisericile bizantine, moscheele străvechi şi fortăreţele acum se află  doar grămezi de moloz. Minaretul Marii Moschei din Aleppo nu mai există în prezent, pereţii citadelei  sunt acum plini de gloanţe. Faimoasa piaţă din Al-Madina a fost distrusă de foc.  Aleppo este acum locul care reflectă cel mai bine distrugerile provocate de războiul din Siria.

În următoarele imagini sunt comparate diferite locuri emblemă ale oraşului Aleppo, înainte şi după începerea războiului, acestea au fost publicate de Olympia Restaurant. Oraşul Aleppo se află în Patrimoniul UNESCO din 1986.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase