Home » D:News » Un alpinist fără mâini şi picioare a escaladat un vârf de 4.500 de metri

Un alpinist fără mâini şi picioare a escaladat un vârf de 4.500 de metri

Un alpinist fără mâini şi picioare a escaladat un vârf de 4.500 de metri
Publicat: 13.08.2016
Un alpinist scoţian de 47 de ani este prima persoană din lume cu toate cele patru membre amputate care escaladează Matterhorn, un vârf de 4.478 de metri, situat la graniţa dintre Elveţia şi Italia.

Jamie Andrew a fost nevoit să înveţe din nou să se deplaseze după ce şi-a pierdut mâinile şi picioarele, în urma unor degerături foarte grave suferite în timpul unui viscol, în Alpii Francezi, la apogeul carierei sale de alpinist, în 1999. Atunci, partenerul său, Jamie Fisher, şi-a pierdut viaţa, scrie Gândul.

El s-a antrenat timp de cinci ani înainte de se încumeta să urce pe Matterhorn, aventură în care a fost însoţit de doi ghizi. ”A fost o ascensiune de vis, o zi fantastică. Escaladarea muntelui a fost partea cea mai uşoară. Pregătirea şi nereuşitele anterioare au fost cele mai grele”, a declarat bărbatul. Acesta a reuşit să urce pe vârf ajutat de proteze şi de beţe concepute special pentru el, iar uneori şi-a folosit ce i-a mai rămas din mâini pentru a se ţine de corzi.

Pentru a ajunge sus şi a se întoarce la tabăra de la bază, alpinistul cu handicap a avut nevoie de 13 ore — cu circa cinci ore mai mult decât majoritatea celor care se încumetă la această aventură. În ciuda reuşitei sale remarcabile, el spune că nu se va opri aici. ”Ce urmează? Vreau să fac o pauză, să mă gândesc, dar va fi cu siguranţă o altă provocare”, a declarat acesta potrivit AFP.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase