Home » D:News » Actorul Marin Moraru a murit. Scene de aur alături de Draga Olteanu Matei – VIDEO

Actorul Marin Moraru a murit. Scene de aur alături de Draga Olteanu Matei – VIDEO

Actorul Marin Moraru a murit. Scene de aur alături de Draga Olteanu Matei – VIDEO
Publicat: 21.08.2016
Unul dintre cele mai mari nume ale teatrului şi filmului românesc, Marin Moraru, a murit duminică, la vârsta de 79 de ani.

Maestrul Marin Moraru a decedat la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat din data de 10 august.

Născut la data de 31 ianuarie 1937 în Bucureşti, Marin Moraru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” în anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, având ca examen de diplomă rolul Agamiţă Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.

După absolvirea facultăţii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) şi la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” (1971-1974).

După o perioadă în care a predat în calitate de conferenţiar universitar la I.A.T.C. Bucureşti (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, unde a fost actor până în ultimele clipe ale vieţii. Din anul 2002 a fost societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Marin Moraru a uluit lumea teatrului cu creaţiile sale. Spectacole precum „D’ale carnavalului”, „Leonce şi Lena”, „Nepotul lui Rameau”, „Capul de răţoi”, „Umbră”, „Troilus şi Cressida”, „Ocolul pământului”, „Trei gemeni veneţieni”, ori, după Revoluţie, „Tache, Ianke şi Cadar”, „Egoistul”, „Crimă pentru pământ” l-au avut în fruntea distribuţiei.

Actorul care a făcut onoare şcolii româneşti de teatru şi film a primit în data de 2 martie 2009 premiul pentru întreaga carieră la Gala Premiilor Gopo.

Vom reveni cu detalii!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase