Home » D:News » Uitaţi prietenii! Relaţiile apropiate cu membrii familiei pot scădea riscul decesului

Uitaţi prietenii! Relaţiile apropiate cu membrii familiei pot scădea riscul decesului

Uitaţi prietenii! Relaţiile apropiate cu membrii familiei pot scădea riscul decesului
Publicat: 23.08.2016
Conform unor studii recente, oamenii care au o legătură strânsă cu familia trăiesc mai mult decât cei care sunt mai apropiaţi de prieteni

Dovezile i-au surprins pe cercetători,  care credeau că prietenii apropiaţi ar putea satisface nevoile noastre individuale mult mai bine decât rudele, pe care nu le putem alege.

Liderul studiului, doctorul James Iveniuk de la Universitatea din Toronto (Canada), a declarat: ,,Am descoperit că indivizii adulţi care aveau familia în jurul lor, precum şi alte persoane în vârstă, aveau şanse mult mai puţine să moară. Nicio asociere de acest fel nu a fost descoperită în cazul prietenilor apropiaţi”. Studiul a utilizat figuri reprezentative pentru a investiga ce aspecte ale reţelei sociale sunt mai importante pentru persoanele cu vârste între 57 şi 85 de ani.

Participanţii au fost rugaţi să spună cinci dintre cei mai confidenţi membri, descriind în detaliu fiecare relaţie cu aceştia. Excluzând partenerii, numărul de apropiaţi a fost de 2,91. Cercetătorii au descoperit că adulţii care au afirmat că se simt extrem de apropiaţi de membrii familiei aveau 6%  riscul mortalităţii în următorii cinci ani, în timp ce persoanele care se simt mai ataşate de prieteni aveau un risc al mortalităţii de 13%. Studiul a demonstrat că cei care erau mai apropiaţi de familie se gândeau mult mai puţin la moarte.

Dr Iveniuk a declarat: ,,În ciuda conţinutul emoţional al unei conexiuni, simpla relaţie socială cu o altă persoană poate aduce beneficii asupra longevităţii”.

Acesta a adăugat că oamenii care se simt mult mai apropiaţi de familie au un risc mai scăzut al mortalităţi, acelaşi fapt nu a fost descoperit în cazul celor care au mai mulţi prieteni.

Mariajul este un alt factor care îmbunătăţeşte longevitatea vieţii.

Sursa Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase