Home » D:News » Formula locului de parcare perfect. Cum ar trebui acesta să fie realizat

Formula locului de parcare perfect. Cum ar trebui acesta să fie realizat

Publicat: 29.08.2016
Una dintre cele mai mari probleme ale şoferilor ar putea fi rezolvată în curând.

Un profesor de la Universitatea din Salford, Regatul Unit, a creat formula matematică a locului de parcare perfect. Specialistul susţine că această problemă poate fi rezolvată mult mai uşor dacă în parcări ar exista numai sensuri unice de mers, iar locurile de parcare ar fi dispuse în diagonală. 

Conform lui David Percy, profesor de matematică la Universitatea din Salford, problema găsirii unui loc de parcare ar fi soluţionată dacă acestea ar fi dispuse la unghiuri de 45 de grade: ,,Dispunând de un spaţiu rectangular, trebuie să îţi schimbi direcţia de mers la 90 de grade, ceea ce înseamnă că ai nevoie de o suprafaţă substanţială pentru a-ţi întoarce maşina. Dacă ai dispune de un spaţiu orientat în diagonală, ambele laturi ale locului de parcare ar fi orientate în direcţia ta de mers”, a declarat cercetătorul britanic pentru publicaţia The Conversation.

Foto:newsdog.today

Percy a explicat că, în cazul în care ar fi realizate, noile spaţii le-ar permite şoferilor să intre şi să iasă mai uşor din maşini şi, mai apoi, din spaţiul de parcare. Cercetătorul a mai adăugat că mobilitatea maşinilor în parcări ar fi simplificată dacă ar exista doar sensuri unice de mers şi dacă numărul de ieşiri ar fi egal cu cel al intrărilor. 

Profesorul britanic susţine că parcările ar putea fi modificate prin simpla refacere a marcajelor, însă ar fi indicat ca spaţiile să fie organizate în noua manieră încă din momentul în care sunt proiectate. 

Foto:theconversation.com

David Percy este de părere că problema locurilor de parcare ar mai putea fi soluţionată dacă s-ar construit doar locuri de parcare supraetajate în spirală: ,,Dacă cineva s-ar gândi să proiecteze un spaţiu nou de parcare, cea mai bună variantă ar fi cea a locurilor de parcare în spirală. Având doar o intrare, el ar permite desfăşurarea în condiţii optime a traficului, ar fi sigur pentru pietoni şi ar fi eficient din punct de vedere al economisirii spaţiului. Mai mult decât atât, ar arăta bine”, adăugat cercetătorul englez. 

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Parcare unică în România. Poate fi mutată oriunde, chiar şi în cele mai aglomerate zone

                                             Renunţă la automobil şi primeşti un abonament la transportul în comun valabil toată viaţa!

                                             Autorităţile din Finlanda şi-au propus să renunţe la automobile în maximum zece ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase